Ha már itt tartunk, hogy elkezdtük kielemezni a Petőfi szarvashibáit, elmondanám bővebben is, én hol látom a bajt. (Előre is bocs a hosszúságért.) És Homerhamm-el is egyetértek, pont ez a harmadik probléma, amiről ő ír. Szóval: a Petőfi szerintem szakmai szempontból egy amatőr módon összerakott, vállalhatatlan arculatú rádió. Nem egy Ö3, pedig az is állami rádió, ráadásul a leghallgatottabb rádió - és azon a piacon az. Radio Romania sem, mert ha az elkezd játszani nem egy jó, és idehaza nem ismert számot, hát az játssza is. Ráadásul hazai szinten is elverné a Petőfit szinte akármelyik helyi rádió, lásd Aktív, vagy a (földi sugárzásában) megszüntetett R451 vagy a Sirius. Miért? A Shine A Light-tal az a baj, hogy amikor a Petőfi jeleskedik abban, hogy felhozzon valóban új, idehaza máshol nem/alig hallható külföldi zenéket, mit csinál? Mondok pár dalcímet: "Swan Song", Dua Lipa, "I'm a mess", Bebe Rexha, "Walk away", James Blunt, "I rise", Madonna, "Calling you", Madcon, Halsey "Without me", "Thank you next", Ariana Grande, "Friends", Dido, "Peer pressure", James Bay/Julia Michaels... nem sorolom tovább, tudjuk, milyen zenékről van szó. Ezeket a számokat a Petőfi mind időben hozta fel, kezdte játszani, maximum pár hétig, aztán nem tudni, mi történt. De hol a jó francban vannak ezek? Most akkor akarunk felhozni slágereket, akarunk változatosak lenni, vagy mit akarunk? Kiválasztják, elkezdik népszerűsíteni 2-3 hétig, aztán leveszik??? Akkor hisznek abban a zenében, vagy nem? Saját maguknak mondanak ellent! Ezek miért nem mennek már, a halottpénzikék, a wellhellócskák, a margaretislandocskák és az acousticplanetecskék, ezek a színvonaltalan, idegesítő, semmitmondó zenék viszont miért vannak agyonjátszva? Vagy miért kell nekem a régiek közül állandóan a Tell It To My Heartot, a Back To Life-ot, a Tubthumpingot, az Unbelievable-t meg a Save Tonightot hallani? Mi kell ennek a zenei szerkesztőnek, hogy végre felébredjen a csipkerózsika álmából? Én, amikor a Petőfit nézem, hallgatom, erre nem találom a választ.