RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#187618  Szerző: Adam

Rickykeee23 írta: 2020.06.26. 07:18 Tényleg bebizonyosodott, hogy ez a szerencsétlen Rádió akármit csinál, mindig támadva van. Eddig azt olvasgattam, hogy mi a francért nem változtatnak mert ez így unalmas. Most, hogy (szerintem teljesen jól) belenyúlnak, jönnek megint a támadó kommentek, hogy ez nem biztos, hogy jó ötlet. Akkor mégis mit csináljanak? Petőfi Rádió szerintem (!!!mégegyszer mondom, ez az ÉN véleményem!!!) a Nagyon Zene korszak után nagyon rossz rádió lett. Mégis, negyed ennyi osztást nem kap a rádió. Akinek nem tetszik az R1, az tekerjen át a közrádióra, vagy a Retróra, tegyen be egy pendrive-ot, vagy amit szeretne, és hallgassa azt. Semmi közöm az R1-hez. De ez a sok bántás már nekem szúrja a szemem.. Minden nap mikor fellépek a radiosite fórumjára, "csak" az R1-es topicban van hozzászólás. És 80%-ban osztás... Most gondolom kapom a támadásokat, hogy mit írok ilyeneket, mindenki elmondhatja a véleményét!!!
Természetesen el! Csak folyamat rossz vélemények vannak. Ebben pedig az az érdekes, hogy aki támadja a rádiót, az is folyamat ezt hallgatja. Ha ennyire nem tetszik, akkor miért hallgatja? El kell engedni az R1-et és kész.

Nekem tetszik a rádió változása! Remélem minél jobb lesz!
:yes:
Minden szavaddal egyetértek!
 #187617  Szerző: Rickykeee23

Tényleg bebizonyosodott, hogy ez a szerencsétlen Rádió akármit csinál, mindig támadva van. Eddig azt olvasgattam, hogy mi a francért nem változtatnak mert ez így unalmas. Most, hogy (szerintem teljesen jól) belenyúlnak, jönnek megint a támadó kommentek, hogy ez nem biztos, hogy jó ötlet. Akkor mégis mit csináljanak? Petőfi Rádió szerintem (!!!mégegyszer mondom, ez az ÉN véleményem!!!) a Nagyon Zene korszak után nagyon rossz rádió lett. Mégis, negyed ennyi osztást nem kap a rádió. Akinek nem tetszik az R1, az tekerjen át a közrádióra, vagy a Retróra, tegyen be egy pendrive-ot, vagy amit szeretne, és hallgassa azt. Semmi közöm az R1-hez. De ez a sok bántás már nekem szúrja a szemem.. Minden nap mikor fellépek a radiosite fórumjára, "csak" az R1-es topicban van hozzászólás. És 80%-ban osztás... Most gondolom kapom a támadásokat, hogy mit írok ilyeneket, mindenki elmondhatja a véleményét!!!
Természetesen el! Csak folyamat rossz vélemények vannak. Ebben pedig az az érdekes, hogy aki támadja a rádiót, az is folyamat ezt hallgatja. Ha ennyire nem tetszik, akkor miért hallgatja? El kell engedni az R1-et és kész.

Nekem tetszik a rádió változása! Remélem minél jobb lesz!
:yes:
 #187616  Szerző: kJoe

Ide nem szoktam írni (olvasni sem) mert nem érdekel a feltámasztott Rádió 1, de az előző életében se.
A helyi hírek miatt szoktam néha odakapcsolni, ahogy a Best-re is.
Úgy indult, hogy a fehérvári frekin csend volt reggeli 6 óra körül. Fél hetes hírekre ismét odakapcsoltam, váltogatja a forrásokat, azóta legalább 3 különböző Rádió 1-et azonosítottam :gülü: Most is érdemes odakapcsolni, vicces, hogy egyszer a BKK-ról, aztán fehérvári hírek, majd Budavári Önkormányzat, aztán FeZen stb. A reklámoknál ugyanez. :yeah:
Megdöntöm az egyhuzamban Rádió 1 hallgatás időrekordját! :lool:
Amikor központi műsor zene megy, meg lehet figyelni hány másodperces késleltetéssel szólnak, meg az egyik halkabb, fátyolosabban szól, másik hangosabb, dinamikusabb, több magassal hallani. Balázsék meg néha ismétlik az utolsó mondatukat, vagy épp elvágják a mondat közepén. Így legalább kevésbé idegesítő ez a műsor is. Persze a rajongóknak biztos nem tetszik, de majd hallgatják máskor :hehe:
 #187610  Szerző: Jozsfm964

Nelly Turkáló Say It Right-ja TV Killer remixben, rotációban! Megy a dolog elektronikus irányba. Geriék tényleg komolyan gondolják!
 #187605  Szerző: potyi

tomee írta:
potyi írta:Nincs pontos tudomásom erről, de tippem szerint nem a fenti objektív szempontok alapján került be egy rakat dal most a Rádió1-be, Retroba, de főleg e héttől a Best FM-be. Lehet mondani rá itt a fórumban, hogy tök jó most, végre rendben lettek a rádiók, mert bekerült ez-az-amaz és végre nem unalmas, de én nem vagyok arról meggyőződve, hogy ennek kimutathatóan pozitív eredménye lesz mondjuk fél éves távlatban.
Erősen érezni amúgy, hogy ezek a rádiók évek óta nem találják a saját hangjukat a folyamatosan teret nyerő digitalizáció árnyékában, én legalábbis ennek tulajdonítom ezt a fura útkeresést. Olyan platformok jelennek meg egyik pillanatról a másikra, amiknek viszonylatában a rádió minden másodpercben versenyhátrányban van. Az, hogy a szórakoztatásnak ma az a faktora, hogy a Hamvai egy órán át kérdezgeti a Disco's Hit-ben a hallgatóktól, hogy mit vacsorázzon a műsor után, és ezzel tartja fenn az érdeklődést egész idő alatt, minimum elkeserítő. Ennek tükrében mi várható el az analóg rádiózás jövőjével kapcsolatban? Mert az ingerküszöb kitolódásával ez csak rosszabb lesz. (A Retron kb. ugyanilyen "mikor ettél utoljára ropit??" kérdésekkel témázgatnak egész nap.
Ezeket hallottam, valami borzalmas volt. :D
Na nem baj, majd Titusz örül.
 #187604  Szerző: Kovi02

tomee írta: 2020.06.25. 11:00
potyi írta:Nincs pontos tudomásom erről, de tippem szerint nem a fenti objektív szempontok alapján került be egy rakat dal most a Rádió1-be, Retroba, de főleg e héttől a Best FM-be. Lehet mondani rá itt a fórumban, hogy tök jó most, végre rendben lettek a rádiók, mert bekerült ez-az-amaz és végre nem unalmas, de én nem vagyok arról meggyőződve, hogy ennek kimutathatóan pozitív eredménye lesz mondjuk fél éves távlatban.
Erősen érezni amúgy, hogy ezek a rádiók évek óta nem találják a saját hangjukat a folyamatosan teret nyerő digitalizáció árnyékában, én legalábbis ennek tulajdonítom ezt a fura útkeresést. Olyan platformok jelennek meg egyik pillanatról a másikra, amiknek viszonylatában a rádió minden másodpercben versenyhátrányban van. Az, hogy a szórakoztatásnak ma az a faktora, hogy a Hamvai egy órán át kérdezgeti a Disco's Hit-ben a hallgatóktól, hogy mit vacsorázzon a műsor után, és ezzel tartja fenn az érdeklődést egész idő alatt, minimum elkeserítő. Ennek tükrében mi várható el az analóg rádiózás jövőjével kapcsolatban? Mert az ingerküszöb kitolódásával ez csak rosszabb lesz. (A Retron kb. ugyanilyen "mikor ettél utoljára ropit??" kérdésekkel témázgatnak egész nap.
Én pl. azt nem értem,hogy miért van még műsorvezetés a mixek alatt. Nekem az kimondottan idegesítő,hogy a DJ-k egy mix alatt beszélgetnek,éppen elég az,ha a tracklistet bemondják.
(pl. a Radio AS FM-en már évek óta nincs műsorvezetés a DJ Time alatt (kivétel a szerda 00-01 guestmix), szerintem abban az 1-2 órában inkább a zenéé kell hogy legyen a főszerep)
 #187603  Szerző: tomee

#187599  Szerző: shadoe

tomee írta: 2020.06.24. 15:32 Voltak igénytelen számok a '90-es években is dögivel, de annyi biztos, hogy szinte mindegyiknek volt egy amolyan "feel good" hangulata, ami manapság már nem igazán jellemző. Volt pár éve erről egy cikk, amiben a dalszövegeket elemezték, a mai zenék sok tekintetben depisebb hangvételűek, nem hiába nyúlnak vissza annyit az előző évtizedekbe.

Arról nem is beszélve, hogy annak idején egy "Cotton eye Joe-n" még röhögött az ember, de ma már forrongana az internet miatta...
Igazad van, közben rájöttem, hogy nem is a legtipikusabb és nem is a legjobb példákat idéztem. A komment elküldése után jutott eszembe a Cotton-eye Joe, a Barbie Girl, a Saturday Night (Whigfield) meg a Gangnam Style. Úgyhogy ezzel korrigálnám is magamat, a Lambadát meg a Despacitót tovább nem is bántanám. Sőt, a 90-es évek "gyöngyszemei" még ártatlan bárányok a mai szörnyűségekhez képest...
 #187597  Szerző: Adam

Glenn írta: 2020.06.24. 15:06
shadoe írta: 2020.06.23. 20:57nem szidni akarom az európai ízlést, ami nagyságrendekkel igényesebb manapság, mint mondjuk a 90-es években
Hát ez így nagyon szubjektívre sikeredett. Én azt mondom, a 90-es években lényegesen változatosabb, érdekesebb volt a zenei élet, több volt az eredeti zene. Ma egysíkú, gyakran épp a 90-es évek feldolgozásaival erőlködő előadó küzd, és ez sajnos nemcsak a dance, hanem az egyéb műfajokra is igaz.
Na, ez is egy szubjektív vélemény... ;)
Ez is szubjektív vélemény, de ebben a műfajban a legjobb zenék az ezredforduló utáni kb Jó 10 évben születtek. A csúcspontot kb 2004-2006 körülre raknám. Azóta Mintha elfáradtak Volna az előadók, és valóban sok félresikerült feldolgozás van.
  • 1
  • 369
  • 370
  • 371
  • 372
  • 373
  • 1022