RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#188579  Szerző: noartist

Wadmacska29 írta: 2020.09.28. 09:28 Az arculat ezerszer jobb volt, mint most, viszont a zene meg most a jobb. Szerintem meg kellett volna tartani a régi zenés szignálokat az új formátum mellett is (érdekes, hogy csak a Petőfiről írtották ki őket, a többi közrádión még midig használják őket) . A tematikus zenei órákért kár, bár a jelenlegi CHR formátumnál főműsoridőben nem nagyon férnének el, de éjféltől lehetne mindennap, mint ahogy hétfőn most is van jazz óra. Nekem amúgy az Urban Zóna volt a kedvencem.

Sokkal, sokkal, sokkal egyedibb és "közrádiósabb" volt a 'Nagyon Zenés' Petőfi. Ez azonban csak az én személyes véleményem.
 #188578  Szerző: Wadmacska29

Az arculat ezerszer jobb volt, mint most, viszont a zene meg most a jobb. Szerintem meg kellett volna tartani a régi zenés szignálokat az új formátum mellett is (érdekes, hogy csak a Petőfiről írtották ki őket, a többi közrádión még midig használják őket) . A tematikus zenei órákért kár, bár a jelenlegi CHR formátumnál főműsoridőben nem nagyon férnének el, de éjféltől lehetne mindennap, mint ahogy hétfőn most is van jazz óra. Nekem amúgy az Urban Zóna volt a kedvencem.
 #188577  Szerző: Volvos

Sokáig filóztam melyik topikba írjam, tisztelem a Petőfi múltját. Szólnák most a Petőfi és az R1 témájában is. Lehet hogy az én fülem romlik az idő múlásával, de nekem úgy tűnik hogy régebben sokkal szebben szóltak a rádiók. Nekem a favorit hangzása a Petőfinek volt, mikor még "NagyonZene" volt a szlogenje. Akkoriban 7köznap esténként minden nap más zenei stílus volt rajta, "szpesöl" én a techno kedd, szerda vagy csütörtök (nem emléxem .osan)-t hiányolom az éterből, de tudom ezt nem sokan szeretik, én imádtam. Más. Az R1-nél minősíthetetlen kategória hogy ahány adó, jóformán mind máshogy szól... Mixekről: Sosem voltam ellene, de 40évesen már én is sokallom hogy minden nap van. Azelőtt alig vártam, hogy jöjjön a 7vége, és hallgathassak mixműsort. De. Még hogy mindennap, az idők során egyre több órában... Hétköznap az átlagos ember nem bulizik, hanem dolgozik vagy suliba megy...
 #188501  Szerző: potyi

Teljesen más kérdés: nem lehetne úgy beállítani az adásprocesszort, hogy ne torzítson a hang?
 #188411  Szerző: Mezőőr

Ma van a 200. Petőfi TOP 15, valamint újabban minden hírek végén elhangzik, hogy "a jó időben is vigyük magunkkal a maszkot, hogy felvehessük, ahol kötelező, vigyázzunk egymásra!".
 #188332  Szerző: Jozsfm964

Ilyen streamet találtam:
https://tunein.com/radio/VOA1-The-Hits-s24898/
Glenn írta: 2020.09.02. 16:03
LuciFerko írta: 2020.09.01. 19:2115580 kHz :) Alapvetően ez a közép-afrikának szánt adás, de ha jó a terjedés akkor szépen szól.
Oké, köszi. Az csak a gondom ezzel, hogy rövidhullámon zenét hallgatni, hát finoman szólva nem az igazi. Aztán persze lehet, hogy netes stream is van - még nem kerestem rá. :yes:
shadoe írta:A 102,1-ről tudtam, a 90-es évek elején a Bridge elszólt Kecskemétig.
Akkor még gyakorlatilag egész nap a VOA Europe ment rajta, ami egy teljesen zenei rádió volt. Ma is a fülemben cseng az egész szignálparkja, mert épeszű fiatal nem is Danubiust hallgatott Pesten, hanem Bridge-et (VOA-t). :)
 #188331  Szerző: Glenn

LuciFerko írta: 2020.09.01. 19:2115580 kHz :) Alapvetően ez a közép-afrikának szánt adás, de ha jó a terjedés akkor szépen szól.
Oké, köszi. Az csak a gondom ezzel, hogy rövidhullámon zenét hallgatni, hát finoman szólva nem az igazi. Aztán persze lehet, hogy netes stream is van - még nem kerestem rá. :yes:
shadoe írta:A 102,1-ről tudtam, a 90-es évek elején a Bridge elszólt Kecskemétig.
Akkor még gyakorlatilag egész nap a VOA Europe ment rajta, ami egy teljesen zenei rádió volt. Ma is a fülemben cseng az egész szignálparkja, mert épeszű fiatal nem is Danubiust hallgatott Pesten, hanem Bridge-et (VOA-t). :)
 #188318  Szerző: shadoe

Glenn, rövidhullámon még fogható a VOA. Őszintén megmondom, én magam se tudom, milyen idősávokban, mert amikor tekergetem a rádiót, a legváratlanabb időpontokban bukkanok rá. Már hallottam a VOA1-t este, délután, és talán még reggel is, bár utóbbira nem merek megesküdni. Ez a Larry Londonos kívánságműsor az egyetlen biztos pont, mert azt tudom, hogy 17-18h között, ha néha ramatyul is, de fogom. Ezen a héten mondjuk meglepően jól jön. A 19 méteres sáv a tuti, de én nagyon úgy emlékszem, a napokban a 16 méteres rövidhullámú sáv legvégén is hallottam, ahol régen is szólt egy jó frekvenciájuk, a 17895 talán. A 102,1-ről tudtam, a 90-es évek elején a Bridge elszólt Kecskemétig. Ez most ugyan részemről off volt, csak azért hoztam szóba, mert én néha a VOA után "kötök át" 18 órakor a Petőfi listára, így végül is tudok hallgatni mindent.
 #188317  Szerző: LuciFerko

Glenn írta: 2020.09.01. 18:47
shadoe írta: 2020.08.31. 20:30 Ma 17-18h között a VOA-n Larry London kívánságműsorában leadta az új Miley Cyrust.
Vehető még nálunk a VOA? :shock:
Én utoljára úgy 30 éve hallgattam, akkor persze még sztereóban a 102,1-en. Régi szép idők... :)
15580 kHz :) Alapvetően ez a közép-afrikának szánt adás, de ha jó a terjedés akkor szépen szól.
  • 1
  • 210
  • 211
  • 212
  • 213
  • 214
  • 625