RADIOSITE Fórum

• Retro Rádió

#188733  Szerző: mlaszlo

adika4444 írta: 2020.10.09. 15:09 Én csak Bochiékat hallgatom, szerintem kimondottan sok, már már túl sok a zene + reklám + hírblokk. Jön a 07:25-ös zene, és volt, hogy 35-kor még csak a hírblokk ment. Szerintem vagy a játék (Hungary Machine és Hangcsapda) előtti zenét kéne kivenni (ami ugye elég lehetetlen a hallgatók bekapcsolása miatt), vagy a reklámblokk előtti zenét lenne jó melőzni.

Sajnos az a tapasztalatom, hogy ezért maradnak félbe érdekes és jó témák (például a mai, ami a 23 éves TV-s szereplő által felpofozott 17 éves srác történetétől indult), mert szorítja őket az idő.

Ezekkel együtt is azt mondom, hogy nekem többnyire tetszik a műsor, vannak Bochinak olyan megnyilvánulásai ahol őszintén bízom benne, hogy csak szerepet játszik, meg néha baromi unalmas témákat képesek boncolgatni, de alapvetően én úgy gondolom, hogy a 7 és 9 óra közti sáv 5-ből 3 napon nagyon élvezhető.
Nem a hétköznap reggeli sávval van probléma, hanem összességében nagyon magas lett a szöveges műsorok aránya a rádióban, szerintem indokolatlanul. Zenei kereskedelmi rádióhoz képest a napi műsoridő közel felét már szöveges műsorok teszik ki.
 #188704  Szerző: adika4444

mlaszlo írta: 2020.10.09. 08:55
tomee írta: 2020.10.08. 17:31 https://www.retroradio.hu/nekunk-fontos ... -radioban/

Kiváncsi vagyok, hogy vajon ez annak az előjele, hogy végre kezdik felvenni a '90-es éveket. A legutóbbi ilyen szavazósdi után is egész sok minden megváltozott.
Csak az a baj, hogy annyi lett a szöveges műsor a rádióban, hogy lassan már zene alig lesz. Hétköznap 6-tól 10-ig szinte csak szöveg van a reggeli műsorban, napközben ugyan van zene, de este 8-tól hajnali 2-ig megint zömmel szöveges műsor van. Utána hajnali 2-től reggel 6-ig is sok konzerv szöveges tartalom, 4 órakor egy 15-20 perces unalmas, monoton angol nyelvű hírblokk, sok esetben Szkokán Bogival, akinek még mindig rémesen szól a mikrofonja. Szombaton délelőtt szintén sok a szöveg, vasárnap 10-től 14 óráig Sztársáv, ismét sok szöveggel.
Őszintén nem értem mi szükség volt ilyen sok szöveges műsorra, átlagban a napi műsoridő felét már ezek teszi ki, miközben nyár közepéig beszélgetős műsor csak este volt, a másfél órás Sztársáv.
Én csak Bochiékat hallgatom, szerintem kimondottan sok, már már túl sok a zene + reklám + hírblokk. Jön a 07:25-ös zene, és volt, hogy 35-kor még csak a hírblokk ment. Szerintem vagy a játék (Hungary Machine és Hangcsapda) előtti zenét kéne kivenni (ami ugye elég lehetetlen a hallgatók bekapcsolása miatt), vagy a reklámblokk előtti zenét lenne jó melőzni.

Sajnos az a tapasztalatom, hogy ezért maradnak félbe érdekes és jó témák (például a mai, ami a 23 éves TV-s szereplő által felpofozott 17 éves srác történetétől indult), mert szorítja őket az idő.

Ezekkel együtt is azt mondom, hogy nekem többnyire tetszik a műsor, vannak Bochinak olyan megnyilvánulásai ahol őszintén bízom benne, hogy csak szerepet játszik, meg néha baromi unalmas témákat képesek boncolgatni, de alapvetően én úgy gondolom, hogy a 7 és 9 óra közti sáv 5-ből 3 napon nagyon élvezhető.
 #188698  Szerző: mlaszlo

tomee írta: 2020.10.08. 17:31 https://www.retroradio.hu/nekunk-fontos ... -radioban/

Kiváncsi vagyok, hogy vajon ez annak az előjele, hogy végre kezdik felvenni a '90-es éveket. A legutóbbi ilyen szavazósdi után is egész sok minden megváltozott.
Csak az a baj, hogy annyi lett a szöveges műsor a rádióban, hogy lassan már zene alig lesz. Hétköznap 6-tól 10-ig szinte csak szöveg van a reggeli műsorban, napközben ugyan van zene, de este 8-tól hajnali 2-ig megint zömmel szöveges műsor van. Utána hajnali 2-től reggel 6-ig is sok konzerv szöveges tartalom, 4 órakor egy 15-20 perces unalmas, monoton angol nyelvű hírblokk, sok esetben Szkokán Bogival, akinek még mindig rémesen szól a mikrofonja. Szombaton délelőtt szintén sok a szöveg, vasárnap 10-től 14 óráig Sztársáv, ismét sok szöveggel.
Őszintén nem értem mi szükség volt ilyen sok szöveges műsorra, átlagban a napi műsoridő felét már ezek teszi ki, miközben nyár közepéig beszélgetős műsor csak este volt, a másfél órás Sztársáv.
 #188689  Szerző: shadoe

Bocs, de az ilyen hú testvér, hú barátom című válaszokat a megszólítás "észlelése" után nem olvasom, mert már következik belőle, hogy a lealázási szándék erősebb lesz, mint a konkrét érvelés. Így ha mégis egyet értettél volna mondanivalómmal, megkövetlek, de erre nem sok sanszot látok. Régi motoros vagyok már a fórumokon, bizonyos megnyilvánulásoktól megkímélem magam. A véleményem amúgy fenntartom, bár azt hittem, minimum megkövezés lesz a részem, és többen majd nekem esnek. Ez nem baj, lehet különböző véleményünk, de ezt meg lehet oldani a másik sárba tiprása nélkül is. Krisztián pont nem ezt tette, és ez nem volt elegáns. Amiért ez ügyben írtam, az kizárólag a hangnem miatt volt elismerve azt, hogy korunk egyik legászabb rádiósát kell nélkülöznünk pár hete, akinek én nagyon szerettem a műsorait, és szerintem a szakmája csúcsán van. Amiket tőle idéztem, azok elhangoztak az éterben, megjelentek a facebookon, nyilvánosság előtt zajlott minden, mint ahogy a legutóbbi bejegyzése is a kollégájáról. De el is vonatkoztatnék most konkrétan tőle, mert ez sajnos a médiában (és az országban is...) egy általános jelenség, a taposómalom országa vagyunk, amikor boldog-boldogtalan azt hiszi, úgy érvényesülhet, vagy úgy lehet a jani, ha letapos, lealáz másokat. Volt már hasonló idén, amikor Jáksó nyilvánosan szedte szét Balázsékat, az ugyanígy nem volt elegáns, csak annyi a különbség, hogy míg Krisztián tett is le valamit az asztalra, és volt a rádiós pályafutásában számos olyan dolog, amit én értéknek tartok és hiánypótlónak, Jáksó munkássága távol áll az értékektől és a szakmaiságtól, és így akar beégetni másokat. Van ellenpélda is sok, ha már Retro Rádió, itt van Vágó Piros, aki messze nincs elszállva magától, nincsenek bicskanyitogató megnyilvánulásai, és nem hülyézi le a követőit vagy a volt kollégáit (igen, ilyen is volt facebookon: tiltom a hülyéket is! - írta az ex-retro rádiós műsorvezető - kinek? a követőinek? hallgatóinak??? Úristen! ...) Eleve hiányzik a szakmából az alázat, a kellő szerénység, a legnagyobb rádiós sztárok szinte kivétel nélkül egocentrikus, megosztó és valamilyen szinten összeférhetetlen figurák. Láttunk már ilyet a tévézés történetében is, lásd Friderikusz, aki soha sehol nem tudott megmaradni, és előbb-utóbb mindenkivel konfliktusai voltak. Ilyenkor kevés a szakmai tudás, az embernek is valahol rendbe kell tennie magát, még akkor is, ha a média világa ilyen, és előbb-utóbb mindenki átesik azon a fázison, amikor a fejébe száll a dicsőség, és sok mindent elhisz magáról. Aztán az okosabbak visszatérnek a földre, bár van, aki marad az első fázisban médiakarrierje végéig... Most nagyon retro leszek és idegesítő, de nálam még mindig Komjáthy György szakma iránt tanúsított alázata vagy ha a tévé, akkor Antal Imre és Vitray kellő szerénysége és óriási szakmai tudása az etalon. Az utánuk következő, és főleg a mai generáció, tanulhatnának tőlük némi visszafogottságot.
 #188686  Szerző: Hulk

Hú, testvér!
Te aztán behatóan ismerheted Krisztiánt! Nos, én is ismerem és bizton állíthatom, amiket írsz, az hazugság.
Normális pali, aki vérprofi. Hogy a szakmai karrierje során nem tudtak vele lépést tartani és inkább fikázták, mint fejlődtek volna? Hát ez olyan magyar sajátosság...
Azt azért a figyelmedbe ajánlom, hogy egyetlen nevet nem említ a kritikában, nem ide írta és nem álnéven! Saját nyilvános FB oldalán fogalmaz meg valamit, amit Milán ide másolt. Ezzel szemben te nekimész, vélhetően saját személyes sértettséged alapján és álnéven, ami elég szánalmas a részedről. Érdekelne, ki vagy te és mit értél el a szakmában, mondjuk vele összehasonlítva, aki épp idén reklámozza az oldalán, hogy 30 éve rádiózik.
Egyébként nem lexikai, hanem lexikális, ha már kritikát fogalmazol meg! Krisztián egyébként sokszor emlegette, hogy egyetlen rádiós munkásságára néz fel igazán, ő pedig pont Bochkor Gábor, úgyhogy ismétlem, amiket írsz vele kapcsolatban, már csak ezért is hazugság!
 #188685  Szerző: shadoe

Hát igen, Klamancseket nem a stílusáért szeretjük. Mindig is volt neki ilyen bicskanyitogató stílusa, sőt a 90--es évek elején a Danubiusban élő slágerlistás adásban kérdőjelezte meg pl. Bochkor és még egy másik műsorvezető lexikai tudását. Ez a nyilvános megszólalás is rá vall. Részemről a rádiós kultúrába nem fér bele, hogy nyilvánosan szidjuk és alázzuk, sőt most már hülyézzük a kollégát, de Krisztián sose tudott viselkedni ill. disztingválni. A hallgatókkal sem volt kíméletesebb, a legapróbb tárgyi tévedésre lecsapott, ha ilyet tapasztalt, a face-n sportot űzött ebből. Amikor viszont én világosítottam fel, hogy a '91-es Miracle nem 1997-es szám Whitney Houstontól, még kb. háromszor hajtogatta, hogy de igen, és csak akkor adta meg magát, amikor elébe toltam a Radio & Records adatait évszámra lebontva. Mindegy. Ez legyen az ő baja, az, hogy szakmailag óriási, amit letett az asztalra, az egy másik lapra tartozik. Ez még nem jogosítja őt fel semmi ilyesmire, ez a megszólalás nem helyénvaló és nem illendő, még ha jogos is - a kritikát is meg lehet fogalmazni úgy, hogy ne üssön vagy földhöz verjen. Azért elképzeltem, ha én így lehülyéznék vagy lebénáznék egy rádióst mondjuk itt a R1 topikban, minimum elvágnák a torkomat...
 #188682  Szerző: Milán

Kép
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 212