RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#192577  Szerző: homerhamm

Arról tudni valamit, hogy a Rádió 1 appba is lehet majd hallgatni a vidéki streameket, vagy csak a weboldalon lehet?
 #192573  Szerző: potyi

Tökéletes megoldás nem lesz és egyébként más országok hálózatos rádiói is küzdenek ezzel. Hosszabb utakon, kisebb településeken szerintem nem olyan nagy probléma ez, nagyobb gáz lenne, ha egyáltalán nem váltana frekit az eltérő PI miatt.

Viszont Fehérváron, Kecskeméten, Hatvanban fontos lenne, hogy ne legyen minden utcában váltogatás, itt az az egyetlen helyes megoldás, amit Adam írt: ha a környező adók (Veszprém, Gyöngyös, Kiskunfélegyháza) vételkörzet-bővítésként mennének tovább. A keszthelyi frekinél meg az, amit én írtam lentebb.

Egyébként az új médiatörvény hálózatos kereskedelmi rádióktól már csak napi 3 óra helyi blokkot követel meg. Ez -1 óra lehetne, csak ugye a helyi vállalások...
 #192570  Szerző: almos629

Úgy is meg lehetne oldani, hogy a helyi sáv alatt mindenhol más a PI kód, így nem váltogatna az autórádió a frekik között ebben az idősávban. A helyi műsorok közötti eltérést jobban már nem nagyon lehet minimalizálni szerintem. Mindenhol mások a magyar zenei és szöveges vállalások, és a helyi stábok sem nagyon örülnének, ha még arra is kéne figyelniük, hogy minden megszólalás, reklámblokk, hírblokk, stb. másodpercre pontosan ugyanolyan hosszú legyen mindenhol.
 #192569  Szerző: Adam

Andrew5 írta: 2021.05.23. 06:25 Most, hogy a 89.5 működik, a veszprémi adót is nyugodtan lekapcsolhatnák, mert autóban a város bizonyos részein átáll a 89.5re, aztán vissza a veszprémi frekire, ami a helyi sávnál elég érdekes, nah meg persze a híreknél is.... Zircre ha megyek akkor meg útközben keveredik a veszprémi, a 89.5, és még a 92.6-is, így a helyi sávnál csak kapkodja az ember a fejét,hogy melyik pillanatban melyik szól...
Veszprémet nem lehet lekapcsolni, még Székesfehérváron is távol all a helyzet a jotol, most hogy lekapcsolták a helyi adást, ahol a város bizonyos részein a 90,6 segíti ki a 89,5-t.

Esetleg a vetelkorzet bovitessé minősítés segítene azoknál a “második körös” frekiknél, amik összeérnek a 89,5-el, de azzal meg a probléma csak tovább tolódna egy szinttel, hisz a második körös Frekik meg a “harmadik körös” frekikkel érnek össze.
Az egész halozatos rendszer megszüntetése segítene igazán, vagy ahogy korábban irtam a helyi sávban tovább minimalizálni az eltérést.
 #192568  Szerző: Andrew5

Most, hogy a 89.5 működik, a veszprémi adót is nyugodtan lekapcsolhatnák, mert autóban a város bizonyos részein átáll a 89.5re, aztán vissza a veszprémi frekire, ami a helyi sávnál elég érdekes, nah meg persze a híreknél is.... Zircre ha megyek akkor meg útközben keveredik a veszprémi, a 89.5, és még a 92.6-is, így a helyi sávnál csak kapkodja az ember a fejét,hogy melyik pillanatban melyik szól...
 #192544  Szerző: pavatomi

Nagyon jó hogy el lehet érni a különféle vidéki stream-eket :P Régóta vártam már erre
 #192543  Szerző: Adam

Kicsit túlertekelitek ennek az állítólagos arculatváltásnak a jelentőségét, átlag hallgató észre sem veszi, hogy megváltoztak a signalok.
A korábbi signal park szerintem jobb volt, ez a mostani női hang nem annyira fülbe mászó. Ez persze csak magán vélemény....
 #192542  Szerző: Adam

almos629 írta: 2021.05.20. 16:46 Viszont zeneileg fejlődtek, főleg recurrent vonalon, sok régi nagy kedvencet vettek elő. Sőt, az utóbbi pár nap a Live mixet is hallgattam, és azt kell mondanom, hogy néhány (adásonként max. 3) nem odaillő daltól eltekintve teljesen rendben van. :)
Ezzel én is egyet értek!
A régebbi zenék főleg Juhász Geri kívánságműsorába szivárognak vissza, és a kért zenék között kapnak helyet. Tegnapról csak hogy kettőt említsek:
Anna Naklab - Supergirl
Robin Schulz - Shed a light.
Ezek nagyon rendben vannak, remelem megragadnak a rotációban, és továbbiak követik.
 #192532  Szerző: csirbesz

nermalcat írta: 2021.05.20. 19:42 Az arculatváltást vajon már lezártnak tekintik? Vidéken eléggé félmunkát végeztek, keverednek a régi elemek az újakkal, ráadásul az ex. Ozone és Rádió PONT 1 frekiken a szignálok egy része még a Karlo feltűnése előtti időszakból származik, ezekben teljesen máshogy hangzik Bognár hangja, mint az újabbakban. Az átlaghallgató fülét gondolom, nem bántja, de az enyémet azért bökdösi.
az enyémet sokkal jobban bökdösi a helyi műsorok tartalma. a sok, R1 stílusához nem illő műsorvezető még hagyján, de pl. a csabai tiszta politika, módszeresen tolják fel az agyadba a propagandát, miközben csak igazi mai sláger megy. :x várhatóan a választás előtti hónapokban kb. mindenhol ez lesz
 #192528  Szerző: Gyurii

nermalcat írta: 2021.05.20. 19:42 Az arculatváltást vajon már lezártnak tekintik? Vidéken eléggé félmunkát végeztek, keverednek a régi elemek az újakkal, ráadásul az ex. Ozone és Rádió PONT 1 frekiken a szignálok egy része még a Karlo feltűnése előtti időszakból származik, ezekben teljesen máshogy hangzik Bognár hangja, mint az újabbakban. Az átlaghallgató fülét gondolom, nem bántja, de az enyémet azért bökdösi.
89.5 a lényeg, többi "jóvanaz"! :D

Viccet félretéve így van egységesíteni kellene az RDS-ekkel együtt. (PS-t, és RT-t is beleértve.)
  • 1
  • 215
  • 216
  • 217
  • 218
  • 219
  • 1022