RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#192689  Szerző: radio1attis

Snake05 írta: 2021.05.25. 21:13 Én azért még emlékszem azokra az időkre, amikor a R1-es promók minden harmadik szava az "Anikó" vagy a "muzikbogyó" volt, de mivel az ilyen kommunikáció szerencsére már kikopott a rádióból, nem hiszem, hogy a műsorvezetőknek "parancsba lenne adva", hogy ilyen megjegyzéseket tegyenek. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy egy kereskedelmi rádió műsorvezetőjének nem a legfontosabb dolga az, hogy adásban foglalkozzon a közszolgálati média egyik műsorelemének létjogosultságával.
Hallottad egyáltalán magát a konfot? :)
 #192688  Szerző: Snake05

Én azért még emlékszem azokra az időkre, amikor a R1-es promók minden harmadik szava az "Anikó" vagy a "muzikbogyó" volt, de mivel az ilyen kommunikáció szerencsére már kikopott a rádióból, nem hiszem, hogy a műsorvezetőknek "parancsba lenne adva", hogy ilyen megjegyzéseket tegyenek. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy egy kereskedelmi rádió műsorvezetőjének nem a legfontosabb dolga az, hogy adásban foglalkozzon a közszolgálati média egyik műsorelemének létjogosultságával.
 #192685  Szerző: radio1attis

potyi írta: 2021.05.25. 20:50 Hát, a megoldás valószínűleg az, hogy a Petőfi főszerkesztője veled ellentétben valószínűleg parancsot teljesít. :twisted:
Nem hinném. Szerinem csak nem merik megszüntetni, félve a népharagtól. Pedig egy Petőfi esetében nem lenne senki, aki szóvá tenné. A Himnuszt és a Szózatot sem adják éjjelente - pedig évtizedekig volt kötelező műsorelem. És amikor elhagyták, akkor sem volt népharag. Változnak az idők, az igények és a hallgatói szokások.
 #192684  Szerző: potyi

Hát, a megoldás valószínűleg az, hogy a Petőfi főszerkesztője veled ellentétben valószínűleg parancsot teljesít. :twisted:
 #192683  Szerző: radio1attis

nermalcat írta: 2021.05.25. 15:59
noartist írta: 2021.05.25. 11:00
Van, ahol délben harangoznak, nálunk ilyen felesleges dolog nincs.
Áh, köszönjük Attis, végre kimondta valaki "hangosan" is. :)
Most, hogy a Petőfi beújított, valószínűleg a R1-nél parancsba adták, hogy napi 3 ilyen burkolt, primitív beszólást el kell sütni adásban. Van, ami nem változik. :D

Mert a műsorvezetőnek személyes véleménye nem is lehet ugye, csak "parancsot" teljesíthet. :oops:

A déli harangszó nagyon szép gesztus, és történelemből tudjuk is, hogy miért szól. A kérdés számomra az, hogy 2021-ben vajon még mindig műsorelemként kell-e, hogy szerepeljen rádióban és tévében, nem lenne elég ha a templomokban szólna...

Pikirt megjegyzés: az uralkodó arról határozott az 1500-as években, hogy a keresztény világban minden délben harangozzanak a templomokban, és nem arról, hogy a közmédiában.

A Kossuth Rádióban élőben közvetítik. Ez megint egy szép dolog. Települések voltak mindig is büszkék arra, hogy az ő harangjuk hallható a rádióban. Viszont a Petőfin, vagy a Magyar Televízióban már egy régi felvétel szól. Nem lenne elég megtartani a Kossuthon?

Arról nem nyitnék vitát, hogy a beszólásom, vagy én primitív lennék-e... mert természetesen az vagyok! :) De azt gondolni, hogy egy átalakuló rádió miatt erölködne bárki is (aminek elvileg tök más lesz a stílusa) az nagyon is megmosolyogtató.

Ez egy kis kikacsintás - ami rám amúgy is jellemző, és egyáltalán nem bántó szándékú, és - amitől egyébként senki nem vár semmit. Max annyit, hogy egy ilyen csoportban jöjjenek rá a megfejtések :D
 #192676  Szerző: zenefalo

Fura, hogy itt egyáltalán nem hallani ezt: Alle Farben vs. Fools Garden : Lemon tree. Más mai zenét játszó rádión szénné játszották. Szerintem, pedig beleillik a stílusukba, ez is feldolgozás.
 #192653  Szerző: nermalcat

noartist írta: 2021.05.25. 11:00
Most, hogy a Petőfi beújított, valószínűleg a R1-nél parancsba adták, hogy napi 3 ilyen burkolt, primitív beszólást el kell sütni adásban. Van, ami nem változik. :D
 #192640  Szerző: noartist

#192626  Szerző: tomee

zenefalo írta: 2021.05.24. 16:52 Lauer mixeit a Rise Fm-en hallani, hol a classic, hol a hit house csatornán, de csak konzerv-mix, megszólalás nélkül. ;) :(
Tudom, szinte mindenkit meg lehet találni valahol, még vidéki rádióban is. Én inkább arra gondoltam, hogy igazán kár, hogy egy R1-kaliberű rádió helyett ilyen meg olyan eldugott platformokon tudnak már csak jelen lenni, és nem feltétlenül azért, mert át lett adva a staféta a új generációnak...
 #192622  Szerző: zenefalo

Lauer mixeit a Rise Fm-en hallani, hol a classic, hol a hit house csatornán, de csak konzerv-mix, megszólalás nélkül. ;) :(
  • 1
  • 213
  • 214
  • 215
  • 216
  • 217
  • 1022