RADIOSITE Fórum

• Retro Rádió

#193227  Szerző: noartist

Glenn az eredeti nickjével ismét a fórum tagja, miután privátban megbeszéltük a dolgokat. A politika topik újranyitása is felmerült, melynek a feltételeit a következő napokban kidolgozom.

Természetesen nem fogok szemet hunyni bármilyen anyázás felett, de azért szabadabb lesz a moderáció (ennek feladatait teljesen vállalom). Ha a kevés feltételt sem tartjátok majd be, akkor ismét le lesz zárva. Jó lenne viszont, ha megmaradhatna szelepnek. :)

A Retro hírblokkjaihoz: az utóbbi időben valóban jelentős változás történt, nem a jó irányba. Ne feledjük azonban, hogy a triumvirátusból ez az egyetlen KESMA-tag. (Hiszen egy országos kereskedelmi rádiónak egy nonprofit alapítványban a helye… :) ).
 #193226  Szerző: Volvos

Glenn itt van, csak valszeg más néven, talán a régin. De azt nyilván a moderátorok egyből kiszűrnék ha politikailag megnyilvánulna. De ne politizáljunk itt, mert ez egy rádiós topik. Ahogy írtad, jobb lenne arra külön nyitni egyet. Azt meg fel kellene fogni mindenkinek, hogy az 50-70'es zenék NEM retro, hanem OLDIES. Ezt szerintem ők cseszték el az elején, hogy ezzel a névvel azt a korszakot nyomták eleinte túlsúlyba... Az meg, hogy 2000-ben születtek olyan zenék, melyek jóformán ma is megállják a helyüket, attól még 21 évesek. Bárhová soroljuk őket, nem mai slágerek.
 #193225  Szerző: nermalcat

p0tyi írta: 2021.07.03. 22:08 Sorry, szerintem kéne egy politika topic, ahol ezeket karámszerűen mind ki lehetne dühöngeni, moderáció nélkül.
Már volt, csak lezárták, mert annyira eldurvult a helyzet :D http://forum.radiosite.hu/viewtopic.php ... d06ccbe9bb
Most viszont szerintem is érdemes lenne újranyitni legalább a választásig, úgyis elkerülhetetlen, hogy előjöjjön a téma.
 #193223  Szerző: p0tyi

[politika]
Megjelentek a direkt propagandahírek is a hírblokkokban, arcpirító tálalásban. Jakab Péter "luxus"autója, a fővárosi városvezetés "hibái", Magyarország kezelte a "legsikeresebben" a járványt Európában (a 30 ezer áldozatról nem esett szó) stb. Eddig ezek nem voltak jellemzőek, a belpolitikát kerülte a rádió, legfeljebb sikerpropaganda szokott lenni. Valószínűleg nagyon félnek a politikusok, hogy ezt az eszközt is be kellett vetni. Viszont szerintem nemcsak magukat kell félteni, hanem így már a rádiót is...

Sorry, szerintem kéne egy politika topic, ahol ezeket karámszerűen mind ki lehetne dühöngeni, moderáció nélkül. Hiányzik Glenn! :D
[/politika]
 #193218  Szerző: pébégáz

Úgy gondolom, hogy 2000 utáni számokat nem kéne játszaniuk, mert az akkor sem retró, ha régi. Bár nem kommunikálják, de mennek ilyenek is.
 #193213  Szerző: Beci45

Tomi76 írta: 2021.07.02. 16:58 Nem akarom én sem tovább nyújtani a témát. Csak egy kis részt idéznék egy, a formátumokkal foglalkozó oldalról:
"Oldies Rádiós formátum. Olyan rádió, mely pop, rock 'n roll, és rock zenét játszik, mely az 50-60-70-es évekből való."
Szóval a Retró elnevezés a példának felhozott előadók tekintetében teljesen helytálló. Hiszen mai slágernek nem mondható már egy Alice Deejay. Bizony ez már a mi retrónk.
Persze, a retro szó értelmezése több felől is lehetséges. Viszont egy olyan rádióban, ahol eddig az Eruption, Modern Talking, Abba jelentette javarészt a retrót, nem hinném, hogy egy ATB vagy egy Groovehouse belefér a rotációba. Persze, neked és nekem már retronak számít egy 1999-es dance sláger, viszont a Retro eddigi celközönségének (vagy azoknak, akiknek eredetileg indult) már egyáltalán nem az. Számukra ez egy elkapcsolási faktor. Ahogy mondjuk neked egy Eruption. Ő meghallgatja a One Way Ticketet, utána meghallja a “tuc-tuc” ATB-t és elkapcsol. Te meghallgatod mondjuk a Groovehouse- Vándort, utána meg jön egy LGT. Te meg azért kapcsolsz el. Ezt így nem lehet csinálni. Vagy szűnjön meg a Retro, vagy menjenek vissza a 60-as, 70-es, 80-as zenékhez.
 #193206  Szerző: Tomi76

Nem akarom én sem tovább nyújtani a témát. Csak egy kis részt idéznék egy, a formátumokkal foglalkozó oldalról:
"Oldies Rádiós formátum. Olyan rádió, mely pop, rock 'n roll, és rock zenét játszik, mely az 50-60-70-es évekből való."
Szóval a Retró elnevezés a példának felhozott előadók tekintetében teljesen helytálló. Hiszen mai slágernek nem mondható már egy Alice Deejay. Bizony ez már a mi retrónk.
 #193204  Szerző: zoLee

Ki minek hívja, ezen ne akadjunk fel :D

De egy ATB - 9 pm. vagy Alice Deejay - Better of alone (ha már ezt hoztad fel példának), a 90es évek végéről, most őszintén...
Milyen zene? Hova sorolnád?
Igazi mai sláger?
Újdonság?

Ezek kőkemény RETRO zenék.

Igen, megöregedtünk...
89es vagyok...

Ezek a zenék már rég retrók.

És igen, Pestországban élek :)

De vidéken is van megannyi retro disco.

Bárhol a világon, retro discoban, fesztiválon mi szól?
80as, 90es, és 2000es!!! évek zenéi.

Nem 60as 70es...

Bemész egy clubba, ami úgy van meghirdetve, hogy retro night... fel fog csendülni ATB, Alice Deejay is, ezt elhiheted ;)

De nem vita tárgya, ha a 20-30 éves zenék nem retro zenék, hanem aktuális mai zenék...
akkor legyen úgy :)
 #193200  Szerző: Beci45

zoLee írta: 2021.07.01. 23:45

Ha rajtam múlna:
Kossuth: 60as 70es évek, sok magyar zenével
Retro: 80tól kb. 2005ig minden, pop rock eurodance
Best: az új évezredtől kezdve napjainkig minden (minden megyében min. 1 frekivel)
Rádió1: Dance CHR (jó pár classic dance/house track-kel)
Petőfi: Top40 CHR
103.9: rock (+ pár vidéki frekivel)
96.4: rnb, hiphop, rap, reggaeton

Szvsz mindenki igénye ki lenne elégítve!
A Sláger FM (ami már teljesen a debreceni Best-re hajaz) pedig csak hab lenne a tortán :)
A Kossuthal az a baj, hogy tele van politikával. Nem kéne egybemosni azt az oldies kategóriás rádióval. Főleg abban a formában, amiben ma a Kossuth létezik… Egyébként 2000 felett szerintem már semmi köze a retrohoz a zenéknek. Max 1994-96-ig. De már ATB, Alice Deejay is nagyon kilógnak a rotációból. Egyébként az éjjeli sávban a 70-es, 80-as évekből több magyar zene is megszólal (több Máté Péter és Zorán dal).
 #193199  Szerző: Gyurii

zoLee írta: 2021.07.01. 23:45 Ha megnézitek az onlinestream-en a Retro és a Best lejátszási listáját, kb. egy és ugyanaz.
...
Te is Pestországban élsz. :) (Amúgy "vidékiként" ezt a koncepciót támogatnám.)

Best FM-et is így van, legalább megyeszékhelyeken elérhetővé tenni "országosan".
Ha ez a koncepció megvalósulna lenne valamiféle elképzelés, és egy állandósult tematika a félévenkénti katyvaszból, és átfedés lenne a hasonlóságból/egyezőségből. Legyen az Retro, Petőfi, Best, R1 stb... :roll:
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 213