RADIOSITE Fórum

• Retro Rádió

#193578  Szerző: shadoe

Az összes előttem szólónak igaza van. Retro esetében a meghalós táncdalfesztiválos magyar zenék elkapcsolási faktor. Szerintem nem ez volt a magyar könnyűzene legjobb korszaka, bár tény, hogy emlékezetes, de a 70-es, 80-as évek rock együtteseit én pl. mind a mai napig közelebbnek érzem magamhoz. Egyébként a Petőfin is ugyanez a katyvasz van, mint a Retron, de azt el kell ismerjem, hogy alapjában véve mindegyik rádiónak nagyságrendekkel jobb lett a napi rotációja, a hibák ellenére is (utóbbin a Margaret Islandeket és a hazai rapcsodákat túlják tol, már fájóan, és ott az az állandó elkapcsolási faktor). Amit még hibának tartok, hogy bár az összes rádió előnyére alakult át, ha most szigorúan a zenei és műfaji változatosságot vesszük, de szerintem a fürdővízzel együtt kiöntötte mind a gyereket is. Az összes rádió szétverte azokat a műsorokat és műsorsávokat, amik működtek. Itt a Retron a Top 40 volt a rádió zászlóshajója, azóta se sikerült egy olyan műsort vagy műsorvezetőt találni, aki akár a nyomába is érhetne. A Petőfin a Top 15-öket és a szombat esti igen erős rotációs sávot cseszték szét, a R1 pedig épp most nullázza le az amúgy is a kutya vacsorájának szintjén tartott Top 50-es listáját, ami örüljön, hogy eddig 2 órát kapott, most már nem is ismétlik, nemhogy bővítenék a műsoridejét, a már végleg likvidált DSH napi toplistákról és DJ Revolution sávjáról nem is beszélve. Hogy a végkicsengés legalább biztató legyen, újra leszögezem: a napi rotációk a 2-3 évvel ezelőtti állapotokhoz képest fenomálisak.
 #193577  Szerző: knoskamatee

mostanában napközben ezt hallgattam. tetszik a felhozatal, csak az arányokkal és a stílusokkal van baj, de azzal nagyon. és tényleg nem jó így hallgatni. mintha csak random bedobálná a Zenon a zenéket. én viszont azt tapasztalom, hogy fiatalabbak is rátaláltak az adóra. egy Best-Retro hálózat csere lenne a legegészségesebb (a műsorok és műsorvezetők megtartásával), viszont akkor rendbe kell tenni a Retrót zeneileg (de azt most sürgősen).
viszont a Rádió 1 teljesen rendben van, a Best pedig jó úton halad.
 #193573  Szerző: Beci45

noartist írta: 2021.08.13. 11:59 Bocsánatot kérek előre is, de én egyszerűen nem értem ezt a rádiót. Mostanában (passzívan) sokat hallgatom, de olyan váltások vannak benne néha, hogy az fizikai fájdalmat okoz.

Ezeket a nagyon régi, világfájdalom-zenéket legalább szedjük már ki, légyszilégyszilégyszi! A magyarokra gondolok. Elsősorban. Lehet, hogy erre van igény, de akkor legyen egy Retro Rádió ezekkel, meg egy Sláger Rádió (van az a pénz, amiért övék lesz a név) - ezek nélkül!

Tutibiztos, hogy ez így jó? Hallgatják vagy sem a népek. Nem akarom leszólni senki szakmai munkáját, mert a Rádió 1 tényleg szintet lépett a vezetőváltás óta, méghozzá a jó irányba. De ezt nem értem.

Én vagyok csak rosszul bekötve?

u.i.: legyen piac! Legyen konkurencia! Mérettessék meg úgy, mint anno a Sláger és a Danubius.
Pontosan. Egyre rosszabb. Egyébként megfigyeltem, van, mikor 10-15 percig szinte csak 70-es, 80-as évekbeli zene megy. Van, mikor meg szinte csak 2002-2006 egymás után. A leggyakoribbak viszont már a 90-es évek zenei. Persze valóban, a hatalmas ugrások a korszakokban és műfajokban már olyan szinten abszurdak, hogy ebben már bőven (minimum) 2 külön rádió is benne van. Ezt így nem kéne folytatni.

Viszont én továbbra is tartom, hogy vagy a Bestet kellett volna országosra rakni, a Bertók féle Retro-t meghagyni, s a 89.5-re rakni. Avagy országosként elindítani a Pop FM-et a 90-es évektől napjainkig. A Retro-t ebben az esetben is a 89.5-re rakni.
 #193572  Szerző: Beci45

Rickykeee23 írta: 2021.08.12. 18:01 Akár katyvasz, akár nem. Még ha nekünk úgy is tűnik, hogy ez a rádió most katyvasz (valóban az), de hallgatják és tetszik a hallgatóknak. Sokat szoktam buszozni és több ismerősömmel utazni is. Egyre több buszsofőr hallgatja és egyre több ismerősöm (45-65-ös korosztály). Hiába, sokaknak bejön a mostani Retro.

Ez is elég objektív. Én például pont az ellenkezőjét hallom ezeknek ismerősi körökből. Ezek szerint már a vélemények erről a rádióról is olyanok, mint a rádió “arculata”.
 #193570  Szerző: noartist

Bocsánatot kérek előre is, de én egyszerűen nem értem ezt a rádiót. Mostanában (passzívan) sokat hallgatom, de olyan váltások vannak benne néha, hogy az fizikai fájdalmat okoz.

Ezeket a nagyon régi, világfájdalom-zenéket legalább szedjük már ki, légyszilégyszilégyszi! A magyarokra gondolok. Elsősorban. Lehet, hogy erre van igény, de akkor legyen egy Retro Rádió ezekkel, meg egy Sláger Rádió (van az a pénz, amiért övék lesz a név) - ezek nélkül!

Tutibiztos, hogy ez így jó? Hallgatják vagy sem a népek. Nem akarom leszólni senki szakmai munkáját, mert a Rádió 1 tényleg szintet lépett a vezetőváltás óta, méghozzá a jó irányba. De ezt nem értem.

Én vagyok csak rosszul bekötve?

u.i.: legyen piac! Legyen konkurencia! Mérettessék meg úgy, mint anno a Sláger és a Danubius.
 #193568  Szerző: Rickykeee23

Akár katyvasz, akár nem. Még ha nekünk úgy is tűnik, hogy ez a rádió most katyvasz (valóban az), de hallgatják és tetszik a hallgatóknak. Sokat szoktam buszozni és több ismerősömmel utazni is. Egyre több buszsofőr hallgatja és egyre több ismerősöm (45-65-ös korosztály). Hiába, sokaknak bejön a mostani Retro.

Off: Én folyamat R1-et hallgattam eddig, de amióta a Pécs FM helyett Best FM lett, azóta nagyon sokat hallgatom a Bestet. Az esti mix például kihagyhatatlan. Aztán amikor eljön a hétvége akkor a Retrot is hallgatom Dominiquel. Hiába van nem odaillő zene, mégis megfog.

Ez most sajna ilyen. Most azért szerintem eljutottunk odáig, hogy van válogatnivaló. Rádió 1 - Best FM - Retro Rádió - Petőfi Rádió. Szerintem most már mindenki megtalálhatja a maga szájízének valót.
 #193567  Szerző: mbalazs

Beci45 írta: 2021.08.12. 14:40 Dénes Tomi is ott hagyta vajon ezt a katyvaszt?
Tudtommal csak szabadságon van.
 #193566  Szerző: Beci45

Dénes Tomi is ott hagyta vajon ezt a katyvaszt?
 #193471  Szerző: DRoland

Akkor épp DJ Dominique műsora ment, nem mindig mix megy, hanem csak simán számok is egymás után, óra végén meg a "szivós szemű Márta" meg a takata vagy mi :-D és a Better of alone, szóval modernebb bulizós zenék vannak előtérbe helyezve
 #193469  Szerző: zoLee

Na ez durva :D

Nézem épp a playlistet, és pár órája a Groove Coverage - Moonlight Shadow szólt a Retrón :D

Ami egyik régi kedvencem.

De nem gondoltam volna, hogy pont a Retron fogom hallani. Sehol máshol.
És nem mix műsor volt. Sima playlist.

Nekem tetszik az irány, már kifejtettem, nem is 1x.... hogy egyesek hiába verik a fejüket a falba, a 20 éves zenék igen is retrónak számítanak
(az általam említett pont jövőre lesz 20 éves trekk). Mi másnak neveznénk, ha nem retrónak? Igazi mai slágernek? NEM!

Csak hát igen...
koncepció nulla...

Vajon Hot AC rádió volt a terv (mert jelenleg ez most az), vagy ez még a kísérlet része?

Tényleges hallgatottsági adatokra lennék kíváncsi, hogy pl. az 50+ korosztálynak ez miként jön be.
Pl. egymásután jön egy Omega, egy Spice Girls, egy ATB, meg egy Kovács Kati.

Nekem szvsz. nem elkapcsolási faktor.
De 10ből 9nek lehet, hogy igen. :S :D
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 214