RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#193683  Szerző: robert11

Sziasztok!
Köszönöm Hajdusnak a hozzászólását, pont ezekre gondoltam én is amit elmondtál viszont azt furcsáltam hogy még az autórádiókban sem mindíg szól normálisan a frekvencia. Ahogy mondtam ott is leg inkább a 98 9 jött jobban Szoboszló területén legalább is ahol én voltam bár lehet időnkén t át is váltott már nem emlékszem rá.
Azt én is tapasztaltam hogy a strand területén nem helyi frekvenciát hallgatnak meg is lepett mikor meghallottam hogy Budapesten a 89 5-ön.
Azt gondolná az ember, hogy ott a helyit hallgatják.
10 éve a 92 3 az étteremben is szólt bár akkor még mást ot tnem is lehetett hallgatni gyengén is jött mondjuk bár nagyobb rádiókon lehet jobban szólt autóban biztos walkmanon már nem akkor még meg volt a régi öreg walkmanom.
Tényleg most azon a frekvencián mi található?
Mikor megszűnt a rádió1, akkor vallási adó került rá de az óta változhatott úgy tudom Magyar Katolikus került oda akkoriban úgy mint a szolnoki 90,4re bár ott eleinte még a Szolnok fm szólt ahol hallható volt a discoshit is Bárányékkal úgy mint sok vidéki adón.
Shadoe írta a top50et gondolom a nosztalgikus top50re gondolsz hát az nekem is bejött olyan zenéket hallhattunk, melyeket már rég nem és visszahozta azt a korszakot, mikor még a 103 9en volt a rádió1 de olyan zenék is mentek elhangzottak, amikor már nem volt Budapesten frekvencia csak online de a pécsis korszakból is voltak nekem is nagyon bejött ez az adás, én javasolnám hogy többször legyen ilyen hogy elővesznek olyan zenéket, melyeket már régen hallottunk amelyek ma nem igazán vagy egyáltlán nem szólnak a rádióban.
Bár egy egy elő fordult de sorozatosan nem volt még ilyen.
Továbbá jó ezeket az átváltásos történeteket olvasgatni hol milyen minőségben szól a rádió ezeket szívesen olvasom.
95 3 az emelyik frekvencia is? Görbeháza környékén hallottam valahol de lehet én hallottam rosszúl Általában ott már átvált a miskolcira legalább is régen úgy volt hogy ha visszafele jöttünk Nyíregyháza felől akkor egy darabig szólt a nyíregyi, majd utána jött a miskolci kettő közt ugrált volt úgy bár mindegyik rádió más ugyebár autórádiók közül is.A görbeházi kávézóban is a rádió1 szólt már tavaly is 93 6 úgy tudom bár ebben sem vagyok biztos javítsatok ki ha nem így van nem veszem rossz néven de tudom hogy elcsíptem egyszer egy reklámot de már nem emlékszem a frekire.
Bár ha úgy nézzük, akkor Görbeházán is jönne még a 91 1 ha nem lenne más alternatíva akkor bizto sott maradna a rádió de ott már azért gyengébben szól emlékszem rádió pont 1 idejében hallgattam arra felé azért tudok ezzel kapcsolatban nyilatkozni.
 #193673  Szerző: asr27

Keszthelyi 99.4 fél órája off.
 #193671  Szerző: Glenn

Adam írta: 2021.08.25. 20:13számomra meglepő módon akkor tisztult csak ki valamennyire hogyha kamiont előztem meg a belső sávban, miközben a kamion a külsőben haladt. Ezt nem igazán tudtam mire vélni, ilyet még nem tapasztaltam
Pedig egyszerű. A kamion jó nagy oldalfelülete fémből van, ami visszaveri a rádióhullámokat. Ha jobboldalon van neked a kamion és balra a hallgatott adó, akkor rád veri vissza a jelet. ;)
 #193670  Szerző: Adam

Glenn írta: 2021.08.24. 17:43 Tegnap elmenekültünk a hidegfront elől Hajdúszoboszlóra. Megérte, mert 31 fok volt és klassz volt az aquapark is. Persze rádióztam kicsit, a Rádió 1 pl. nagyon érdekelt.
Budapesttől Szoboszlóig nyolc frekin hallhattuk, az autórádió hibátlanul váltott. Minden adó szinkronban van, csúszást sehol sem tapasztaltam. Ami érdekes volt, Egerből és Debrecenből dinamikus PS-t adnak, Egerben: RADIO 1 / EGER , Debrecenben: RADIO 1 / FM95 volt az RDS PS. A fürdőben egyértelműen a 100,6 jött tisztán, de érdekes módon a hangszórókból a budapesti adás szólt, nyilván netről. 8-)
(nemsokára megy fel a bandscan is)
Én a múlt héten Eger felé (is) jártam, én csak a 89,5-101,3-101,7-en mentem át, de én is ugyanezt tapasztaltam, ezek szépen lefedik az M3-ast és az M25-öst Egerig. A váltás észrevétlen, észrevehető csúszás köztük nem volt. Visszafelé Egerszalók felé jöttem az M25-re, ott a hegyekben kicsit gyengelkedett a 101,7, de ez érthető.

A hét elején Zeg-Vasvár-Sárvár-m86-M85-Győr útvonalon is teszteltem a frekiket. A 95,8 nagyjából Gyorvar elottit szól, onnan csak recsegés, Vasvarnal kézzel allva at a 97,7-re szólt már. A 84-esen a 97,7-94.1 között valtogatott a radio. Az M86-M85 most végig gyenge volt a 94.1, számomra meglepő módon akkor tisztult csak ki valamennyire hogyha kamiont előztem meg a belső sávban, miközben a kamion a külsőben haladt. Ezt nem igazán tudtam mire vélni, ilyet még nem tapasztaltam. Nagyjából 30 km-re Győr előtt váltottam a 103,1-re kézzel, mert végig gyengelkedett a 94,1. (Jobb autoradioval az M86 -M85 le van fedve, ezt a gyengélkedést az autoradiomnak tudom be).

Győr és Pest között a 103,1 - 89,5 határeset, de még elmegy.

Hazafelé jövet az M7-en a 70-es km-nel állt át a 89,5-ről a 92,6-ra, amit egészen a völgyhídig tartott. A völgyhíd előtt 101,3 de ez is gyengelkedett, itt vártam a 90,6-ot, de inkább ujra 89,5 kellett neki egy rövid idore, Aztán 101,3 egészen a Marcali lehajtóig, onnan 99,4. A 71/76 utak korforgalma után viszont lényegében egyik freki sem jó Egészen Zalacsany utanig, ahol a 95,8 kezd életre kelni. A 95,8 messze a legjobb a helyi frekik közül keleti es déli irányba a várostól, viszont észak es nyugati irányban gyenge.
 #193668  Szerző: p0tyi

Adam írta: 2021.08.25. 17:30
p0tyi írta:Körülbelül 150.000 fővel csökkent a hallgatottság a megújulás, a frissebb zenei kínálat és a frekiváltás óta.
Székesfehérvár, Tatabánya és környékük?
A két város összlakossága ennyi. A környékükön meg jó a 89.5.
 #193666  Szerző: Adam

p0tyi írta:Körülbelül 150.000 fővel csökkent a hallgatottság a megújulás, a frissebb zenei kínálat és a frekiváltás óta.
Székesfehérvár, Tatabánya és környékük?
 #193664  Szerző: p0tyi

Körülbelül 150.000 fővel csökkent a hallgatottság a megújulás, a frissebb zenei kínálat és a frekiváltás óta.
 #193660  Szerző: Glenn

Tegnap elmenekültünk a hidegfront elől Hajdúszoboszlóra. Megérte, mert 31 fok volt és klassz volt az aquapark is. Persze rádióztam kicsit, a Rádió 1 pl. nagyon érdekelt.
Budapesttől Szoboszlóig nyolc frekin hallhattuk, az autórádió hibátlanul váltott. Minden adó szinkronban van, csúszást sehol sem tapasztaltam. Ami érdekes volt, Egerből és Debrecenből dinamikus PS-t adnak, Egerben: RADIO 1 / EGER , Debrecenben: RADIO 1 / FM95 volt az RDS PS. A fürdőben egyértelműen a 100,6 jött tisztán, de érdekes módon a hangszórókból a budapesti adás szólt, nyilván netről. 8-)
(nemsokára megy fel a bandscan is)
 #193655  Szerző: hajdus

weiszmatyi írta: 2021.08.22. 11:15
robert11 írta: 2021.08.22. 11:06 Sziasztok!
Az hogy lehet hogy Hajdúszoboszlón a kisrádiómon csak a 98 9et, és az fm95ös frekvencián tudtam befogni a rádió1et mikor jön a 100 .6-on is?
Elvileg a 100,6 egy mobiltoronyról megy, jönnie kellett volna. Valószínűleg rossz helyen voltál, kétlem, hogy a frekvencia nem szólt volna. :D
Az egyik panelház tetején van. Nem nagyon vagyok szakértő, de gondolom az is problémás lehet, hogy több hasonló magasságú épület is van, illetve Hajdúszoboszló is mélyebben fekszik több környékbeli területnél. Autóban gyakorlatilag mindig rossz volt a vétele, sokszor még a város szélén is a debreceni az erősebb.
 #193651  Szerző: Adam

adam1400 írta: 2021.08.22. 09:27
Snake05 írta: 2021.08.21. 17:21 Szerintem azért volt tegnap is balázsék, mert nem akarték, hogy 12 órán keresztül ugyanaz a műsorvezető legyen adásban. igaz, erre is volt már példa, nem is egyszer..
Közben kiderült, hogy Tomi is szabin van, és ma bejött a mondatod :D éjszaka+reggel is márti van/volt, 10 órázik.
Szerintem egy része simán felvételről ment. És még az is lehet, hogy a délelőtt.
A zalaegerszegi adás egész délelőtt akadozott Irtam be neki SMS-t, de semmi javulás nem történt, kora délutánig.

A szokásos stream hiba volt egyébként, a stream folyamatosan - szinte percenként - váltogatott a központi és a helyi adás között. Köztük ugye megvan az az 1-2 mp csúszás, ezért így nagyon “ élvezhető” volt hallgatni. Amikor mindkettő adas elakadt akkor par mp szünet után elindult egy zene. Különösen a hírek, óra végi reklám blokkok alatt, amikor valtogatott a helyi és a központi hírek alatt. Még 12-re sem állt helyre a rend, a 89,5-os adás ment le teljes egészében 12-14 közt.
Egyszerűen nem bírom felfogni, hogy ez rendszeresen hogy fordulhat elő.
  • 1
  • 187
  • 188
  • 189
  • 190
  • 191
  • 1022