RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#199090  Szerző: troll

Snake05 írta: 2023.05.04. 21:35 Tégy hát rendet akkor a hülye fejemben, Mester! :yes:

Google, Internet használat, stb. Ügyeskedj. Ráadásul a közelmúlt dolgairól beszélünk, elég nagy a baj a fejben, ha a lejjebb olvasott elméletet sikerült összeraknod.

Ahhoz meg kvázi laposföldhívőnek kell lenned, ha KOMOLYAN azt gondolod, hogy egy profitorientált kereskedelmi rádió nem piackutatások alapján hoz stratégiai-, arculati-, és branding döntéseket, hanem az alapján, hogy az egyáltalán nem profitorientált állami rádió éppen mit csinál... vagy nem csinál.

És tudod, nem az a baj, hogy hülyeségeket gondolsz. Azzal van baj, hogy ezen a sokak által szakmainak kikiáltott (egyébként rohadtul nem az) fórumon ezt te TÉNYKÉNT közlöd.
 #199089  Szerző: Snake05

Tégy hát rendet akkor a hülye fejemben, Mester! :yes:
 #199087  Szerző: troll

Snake05 írta: 2023.05.04. 17:23 Szerinted a Retro játszott volna valaha 2000-es és 10-es éveket, ha nincs DSZ-ék ámokfutása?? :ninja:

És még folytatja is!!!! :hit:
 #199084  Szerző: altermanus

shadoe írta: 2023.05.03. 20:05 Szerintem két dolgot kellett volna eldönteni a Petőfi esetében 2020 tavaszán (már).
Olyan rádiót akarunk, ami a hallgatottságra megy, kellőképpen kommersz és gagyi? Vagy olyan rádiót, ami valóban közszolgálati, bevállal olyan zenéket, amiket más rádiók nem, rámegy a minőségre, a változatosságra, csúnya szóval népnevel.
Ezt nem sikerült eldönteni 3 év alatt, és ez a baj. Mo.-n (úgy látszik) nem működik, hogy magas minőséggel és kellő változatossággal, alter zenék, új megjelenések és esti, tematikus, elektronikus zenei órákkal nagy hallgatottságot érjünk el. Vagy az egyik, vagy a másik.
Örülnék neki, ha mindez nem lenne igaz, de úgy tűnik, és itt is sokan mondják és hivatkoznak rá, hogy idehaza itt tart a hallgatói "igényszint", így hajlamos vagyok már elhinni.
+1
 #199082  Szerző: Snake05

Szerinted a Retro játszott volna valaha 2000-es és 10-es éveket, ha nincs DSZ-ék ámokfutása?? :ninja:
 #199081  Szerző: troll

Snake05 írta: 2023.05.04. 09:32 Ezt már elkúrták. A Retro azért lett olyan, amilyen, mert a Petőfi átalakulása rákényszerítette, hogy kitöltse a keletkezett űrt.

Jézusom!!! És ezt valaki komolyan leírta ide!!!!! :o
 #199072  Szerző: Snake05

Ezt már elkúrták. A Retro azért lett olyan, amilyen, mert a Petőfi átalakulása rákényszerítette, hogy kitöltse a keletkezett űrt.
 #199068  Szerző: kondalyuk

altermanus írta: 2023.05.03. 17:41 [...]
Legyen egy olyan rádió, ahol reggelente nem röhögnek, és délután nem kérdezik meg a hallgatót, hogy volt-e majálison.
Ha már közszolgálat, és zenei rádió.
- koncertek
- fesztiválok
- hazai és nemzetközi szinten
- ki, hol, mikor. [...]
+1
noartist írta: 2023.05.03. 08:37 Nem tisztem védeni, de a Béli Ádám-korszak volt szerintem a legjobb a Titusz-éra után. Már a kicsit döcögős, nagy novemberi megújulás előtt is. Nem volt tökéletes, de volt benne tűz, tenni akarás. [...]
+1. Én is így gondolom.
p0tyi írta: 2023.05.03. 11:27 [...]törvényszerű, hogy egy tiszta AC formátumú, elsősorban a 30-40-es korosztályt célzó, elképesztően mainstream rádió kell mindenféle szélsőség nélkül, jó arculattal, jó branddel, a legszorosabban vett "néprádió" státuszra[...]
A felvázolt tiszta AC formátummal az a baj, hogy az is - az alter MR2-Petőfihez hasonlóan - csak abban a korszakban , az adott piaci helyzetben lehetett sikeres. A Class FM utáni űrt betöltötte, de egészen 2020-ig nemigen akadt versenytársa. Teljesen oldies Retro és TOP40 Rádió1 mellett megvolt a helye.

De most, hogy már a Hegyalja úti rádiók is szinte teljes átfedésben működnek (hála az előző és mostani vezetésnek), hol lenne helye egy újabb mainstream adónak? Mit fog adni egy AC Petőfi a hallgatóknak, ami miatt átkapcsolnának a Retroról vagy a Rádió1-ről? Ha Budapestről van szó, ott van a Sláger FM is, vidéki nagyvárosok esetében a Best. Budapesten 5, vidéken helytől függően 3-4 rádió is kielégíti ezt az igényt, mi szükség egy újabbra?

A volt program-tanácsadó úr munkáját pedig - pusztán a számok alapján - közel se nevezném sikeresnek. Mint ahogy az előző munkahelyén sem. Nem véletlenül került el onnan is másfél évvel ezelőtt. Pedig az a Rádió1 (nekem) sokkal jobban tetszett akkor. De a számok nem őt - és az én ízlésemet - igazolták.
 #199067  Szerző: shadoe

Szerintem két dolgot kellett volna eldönteni a Petőfi esetében 2020 tavaszán (már).
Olyan rádiót akarunk, ami a hallgatottságra megy, kellőképpen kommersz és gagyi? Vagy olyan rádiót, ami valóban közszolgálati, bevállal olyan zenéket, amiket más rádiók nem, rámegy a minőségre, a változatosságra, csúnya szóval népnevel.
Ezt nem sikerült eldönteni 3 év alatt, és ez a baj. Mo.-n (úgy látszik) nem működik, hogy magas minőséggel és kellő változatossággal, alter zenék, új megjelenések és esti, tematikus, elektronikus zenei órákkal nagy hallgatottságot érjünk el. Vagy az egyik, vagy a másik.
Örülnék neki, ha mindez nem lenne igaz, de úgy tűnik, és itt is sokan mondják és hivatkoznak rá, hogy idehaza itt tart a hallgatói "igényszint", így hajlamos vagyok már elhinni.
 #199066  Szerző: altermanus

p0tyi írta: 2023.05.03. 11:27 El kell érni, hogy egy órában nem hogy 4, meg 1 db elkapcs faktor magyar zene vagy alter zene ne legyen, hanem egész nap 1 db sem. El kell érni, hogy reggel legalább akkora ereje legyen a rádiónak, mint a másik 2 nagynak, és még azoknál is jobban megtartsa 10 után a hallgatóit a nap során. Azt is el kell érni, hogy beszélni nem tudó, zavaró orgánumú, önmegvalósító legények és leányok lehetőleg ne országos rádión kínlódjanak. Vagy profin kerüljenek oda, vagy ne érezzék magukat elég jónak ahhoz, amihez nem elég jók. Meg azt is el kell érni, hogy soha többet ne fordulhasson elő, hogy "rángatják felülről" ezt a rádiót, vívja ki magának, hogy szent tehén legyen, amihez senki se merjen, soha hozzányúlni.
Nem lehetne egy olyan zenei, most független attól melyik cég vagy elit üzemelteti, hogy milyen zene megy, hogy ki vezeti a műsort, kinek a propagandája megy a hírekben....
Legyen egy olyan rádió, ahol reggelente nem röhögnek, és délután nem kérdezik meg a hallgatót, hogy volt-e majálison.
Ha már közszolgálat, és zenei rádió.
- koncertek
- fesztiválok
- hazai és nemzetközi szinten
- ki, hol, mikor.
Például, múltkor meglepődtem, van programajánló.
de leegyszerűsítem.
Ne legyen interaktív
Mondja el, milyen zene volt az előző, kösse össze a következővel.
Akinek nem tetszik....
Aki röhögni akar reggel, az hallgassa a retrot, ha nem tudja fogni, így járt.
Úgy is mindenki csak azért hallgatja a rádiót, hogy aki otthon van egyedül, valami szóljon, vagy ha megy valahová autóval. Ennyit kellene csinálni, heti ismétléssel. Van akkora zenei kínálat, hogy meg lehetne oldani.
  • 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 625