RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#203398  Szerző: asr27

Kovi02 írta: 2025.06.16. 10:57
asr27 írta: 2025.06.15. 08:00 Sziasztok!
Talán olvassa valaki a Rádio 1-től…
A keszthelyi 99.4-es frekvenciával valami gond van.
Nincs RDS és az autórádió sem áll át más frekvenciàkról a 99.4-re. Szóval a PI kódot sem érzékeli a rádió.
Feltételezhetően megadta magát az RDS encoder, a soltin gyakran előfordul ugyanez a probléma.
(esetleg nem 0000 a PI és nincs PS? - a 94.1-en ez szokott lenni)
Először azt hittem az autóràdió gyengélkedik, de kèt autóval is tesztelve van.
A hiba azóta is fennàll. Se RDS, se semmi. Manuálisan kell àttekerni a 101.3-ról és a 95.8-ról is.
 #203393  Szerző: Kovi02

asr27 írta: 2025.06.15. 08:00 Sziasztok!
Nincs RDS és az autórádió sem áll át más frekvenciàkról a 99.4-re. Szóval a PI kódot sem érzékeli a rádió.
Feltételezhetően megadta magát az RDS encoder, a soltin gyakran előfordul ugyanez a probléma.
(esetleg nem 0000 a PI és nincs PS? - a 94.1-en ez szokott lenni)
 #203391  Szerző: Landsmann

robert11 írta: 2025.06.15. 19:22 Sziasztok!
Balázs fanoktól elnézést akinek nem tetszett volna a múltkori írásom de nagyon rühellem hogy ha reggeli közben a szaros témákat kell hallgatnom. ezt a Music fm-en sem bírtam amikor így gusztustalankodtak néha István Daniék. Általába ő dobott be ilyen témákat abban a műsorban de ott még aránylag ritkábban fordult elő mint Bazsiéknál.
92 6os frekvenciáról jutott még eszembe hogy azon is szólt a Juvi sokat reklámozták sőt a Parti fm is átjátszotta vagy adta a juvi műsorait emlékszem még be is mondták a reklám alatt hogy Partifm 92 6 vagy valami ilyesmi mikor azt reklámozták vidéken hol lehet hallgatni a Juventuszt de egyre kíváncsi lennék mert azt nem említették soha hogy Debrecenben valaha volt Juventusz esetleg?
vagy volt olyan rádió amelyik sugározta volna a műsorait? Mert olyan Igalon is volt hogy valamelyik helyi rádió kaposvári vagy nem tudom melyik sugározta a Juventusz dél előtti adását.
Mint reggelizés közben hasható, vagy éppen hasfogó tabletta reklám, vagy éppen körömgomba meg hüvelygomba reklám megy a tv-ben. Egy időben renbdszeres volt reggel 3/4 7 körül.
 #203390  Szerző: robert11

Sziasztok!
Balázs fanoktól elnézést akinek nem tetszett volna a múltkori írásom de nagyon rühellem hogy ha reggeli közben a szaros témákat kell hallgatnom. ezt a Music fm-en sem bírtam amikor így gusztustalankodtak néha István Daniék. Általába ő dobott be ilyen témákat abban a műsorban de ott még aránylag ritkábban fordult elő mint Bazsiéknál.
92 6os frekvenciáról jutott még eszembe hogy azon is szólt a Juvi sokat reklámozták sőt a Parti fm is átjátszotta vagy adta a juvi műsorait emlékszem még be is mondták a reklám alatt hogy Partifm 92 6 vagy valami ilyesmi mikor azt reklámozták vidéken hol lehet hallgatni a Juventuszt de egyre kíváncsi lennék mert azt nem említették soha hogy Debrecenben valaha volt Juventusz esetleg?
vagy volt olyan rádió amelyik sugározta volna a műsorait? Mert olyan Igalon is volt hogy valamelyik helyi rádió kaposvári vagy nem tudom melyik sugározta a Juventusz dél előtti adását.
 #203389  Szerző: asr27

Sziasztok!
 #203375  Szerző: robert11

A Balatonnál elszólna a 89 5 is sokáig mondtam is annó hogy akik ott hallgatták a Juvit ők megszívták akkor amikor átköltöztek a 103 9re mert ott még a rádió1 is hamar elment.
Velencei tó környékén még szólt valamennyire de már kezdett recsegni ott már átkellett lassan váltani a 101 8ra míg még az volt az r1 frekvencia Fehérváron.
De a music fm is sokáig szólt így a 89 5höz visszatérve én annó azt gondoltam hogy így akkor majd nem kell majd ennyi frekvencia arra felé.
99 8 az melyik is? Melyik város frekvenciája?
Balázsékról meg inkább ne is beszéljünk mert már nagyon elegem van belőlük álandóan fosnak, hánynak, azon hülyéskednek hogy jön vissza a szénsav a kólától nem tudom balázs stílusát annyira soha sem bírtam se a Danubiuszon, se a Classson nem hallgattam ha az r1 nem veszi át őket, nem tudom hol kaptak volna munkát.
Inkább lennének Harsányiék a kukorival ők sokkal emberibbek, és kultúráltabbak voltak. Én így látom.
B Tóth mondta az egyik potcastban hogy nem biztos hogy mindenkinek a reggeli kelés után az őrült poénkokra van szüksége.
Meg nem tudom mennyire van még igény ezekre a reggeli showkra mert a mi generációnk még hallgatja de eljön majd az amikor a fiatalokat már ez nem érdekli majd sokan ugye rádiót se hallgatnak már.
Annó ez elindult a kapucsínóval a Danubiuszon de hát nem hiába emlegetttem a régi nagyokat ők voltak az igazi rádiósok Boros, Bocsi, és Voga professzor.
Balogh Vilit illetően szerdánként van úgy még a plusszon hogy nem ő van hanem Szegedi Mária de igen konzerv lehet mert két helyen nem lehet úgy mint B Tóthnak is voltak konzerv műsorai mikor hallható volt a Sztár fm-en is meg a Gongon is meg Nyerges Iza a rádió.1en és a pécsi rádió1en.
Valaki egyszer elterjesztette hogy ingázik Nyíregyháza és Pécs között. Meg Balogh István Vilmos is amikor még a reggeli sávban volt, akkor azt mondta hogy itt van már a stúdióban Nyerges Iza épp a kávéját kavargatja.
 #203372  Szerző: mlaszlo

A múlt héten néhány napot a Balaton környékén töltöttem, meglepett, hogy a térséget lefedő frekvenciák abszolút nincsenek szinkronban, míg korábban ezzel semmi gond nem volt. Az M7-esen nagyjából a 80-as km-től kezd az autórádió átváltogatni a 89.5/99.8 párosról a 92.6-ra, már rögtön itt furcsa volt, hogy a 92.6-hoz képest a 89.5 le van maradva kb. 2 másodperccel. Fonyód felé haladva nagyjából Balatonszárszó, Balatonföldvár környékén kezd váltogatni a 92.6 és a 101.3 között, azonban ezek sincsenek egyáltalán szinkronban. Ami végképp meglepett, hogy Veszprém felé haladva a 90.6 és a 92.6 sincs szinkronban, itt is a 92.6 előrébb van mint a 90.6, pedig ez a két frekvencia ugyanazt a műsort is adja 100%-ban.
Nem tudom mi történhetett az elmúlt időszakban, de így autóban hallgatva élvezhetetlen a Rádió1, amikor elkezd váltogatni a frekvenciák között a rádió. Balázsékat hallgatva így fél-egész mondatok is kimaradnak a váltogatások miatt a beszédből.
 #203358  Szerző: 007

FM 87,9 gyatya. Torz, lehalt valami. Pedig pont az egyetlen egy értékelhető dolog van most. Balázsék.
 #203351  Szerző: Landsmann

KPLR írta: 2025.05.18. 06:57 Szia, köszi neked is az írásodat.
Csak annyit reagálnék rá, hogy a debreceni fm 95 az most írták ki, meg lesz pályáztatva, de gondolom úgy lesz majd ki mazsolázva hogy úgy nyerje meg, illetve ne kelljen lekapcsolni időben, hanem legkésőbb szeptemberig meglegyen.
Úgyhogy Debrecen szerintem nem fog elesni e téren, vannak olyan ügyesek ebben, meg hát a média tanács is :D
Illetve ha már freki pályázat, kiírták Mosonmagyaróvár fm 100.7 -et, vételkörzet bővítéssel, ha van egy kis eszük akkor Győr vagy Sopron megpályázza és bekapcsolják a hálózatba, nem tartom kizártnak hogy még idén november felé ott is fog szólni, ha megpályázzák persze. ( Gondolom Pápa vagy Komárom nem indul érte mint vétel k bővítés ) és így meg tudják nyerni ha akarják persze. :yeah: ;) Innen is üzenem Attisnak ha olvassa, csapjanak le rá, értékes freki lesz :lool:
Az is kérdés, egyáltalán lesz-e pályázó a frekvenciára. A tavaly kiírt pályázatra is csak egy jelentkező volt, az is visszavonta a pályázatát, noha megnyerte. Hamarosan letelik a határidő és kiderül lesz-e nyertes pályázó.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 1026