RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#203431  Szerző: weiszmatyi

asr27 írta: 2025.07.02. 08:31
djlacee írta:Valakinek van bármi magyarázata arra, hogy miért pályáztak a Tihany 105.7-re?
Esetleg azért, hogy a konkurencia ne tudjon nyerni?
Vagy megszűntetik a 92.6/101.3 párost… és ismét a 105.7-ről fog szólni…
Egyébként a másik pályázó talán az Oxigen Music? (Csóka Zoltán Márk)
Ő már pályázott ideiglenes frekvenciahasználatra az év elején is.

Kép

Kép
Nem, ő helyi rádiót szeretne, pont amire leginkább szükség lenne ebben a térségben. :)
 #203430  Szerző: asr27

djlacee írta:Valakinek van bármi magyarázata arra, hogy miért pályáztak a Tihany 105.7-re?
Esetleg azért, hogy a konkurencia ne tudjon nyerni?
Vagy megszűntetik a 92.6/101.3 párost… és ismét a 105.7-ről fog szólni…
Egyébként a másik pályázó talán az Oxigen Music? (Csóka Zoltán Márk)
Ő már pályázott ideiglenes frekvenciahasználatra az év elején is.

Kép

Kép
 #203428  Szerző: djlacee

Valakinek van bármi magyarázata arra, hogy miért pályáztak a Tihany 105.7-re?
 #203398  Szerző: asr27

Kovi02 írta: 2025.06.16. 10:57
asr27 írta: 2025.06.15. 08:00 Sziasztok!
Talán olvassa valaki a Rádio 1-től…
A keszthelyi 99.4-es frekvenciával valami gond van.
Nincs RDS és az autórádió sem áll át más frekvenciàkról a 99.4-re. Szóval a PI kódot sem érzékeli a rádió.
Feltételezhetően megadta magát az RDS encoder, a soltin gyakran előfordul ugyanez a probléma.
(esetleg nem 0000 a PI és nincs PS? - a 94.1-en ez szokott lenni)
Először azt hittem az autóràdió gyengélkedik, de kèt autóval is tesztelve van.
A hiba azóta is fennàll. Se RDS, se semmi. Manuálisan kell àttekerni a 101.3-ról és a 95.8-ról is.
 #203393  Szerző: Kovi02

asr27 írta: 2025.06.15. 08:00 Sziasztok!
Nincs RDS és az autórádió sem áll át más frekvenciàkról a 99.4-re. Szóval a PI kódot sem érzékeli a rádió.
Feltételezhetően megadta magát az RDS encoder, a soltin gyakran előfordul ugyanez a probléma.
(esetleg nem 0000 a PI és nincs PS? - a 94.1-en ez szokott lenni)
 #203391  Szerző: Landsmann

robert11 írta: 2025.06.15. 19:22 Sziasztok!
Balázs fanoktól elnézést akinek nem tetszett volna a múltkori írásom de nagyon rühellem hogy ha reggeli közben a szaros témákat kell hallgatnom. ezt a Music fm-en sem bírtam amikor így gusztustalankodtak néha István Daniék. Általába ő dobott be ilyen témákat abban a műsorban de ott még aránylag ritkábban fordult elő mint Bazsiéknál.
92 6os frekvenciáról jutott még eszembe hogy azon is szólt a Juvi sokat reklámozták sőt a Parti fm is átjátszotta vagy adta a juvi műsorait emlékszem még be is mondták a reklám alatt hogy Partifm 92 6 vagy valami ilyesmi mikor azt reklámozták vidéken hol lehet hallgatni a Juventuszt de egyre kíváncsi lennék mert azt nem említették soha hogy Debrecenben valaha volt Juventusz esetleg?
vagy volt olyan rádió amelyik sugározta volna a műsorait? Mert olyan Igalon is volt hogy valamelyik helyi rádió kaposvári vagy nem tudom melyik sugározta a Juventusz dél előtti adását.
Mint reggelizés közben hasható, vagy éppen hasfogó tabletta reklám, vagy éppen körömgomba meg hüvelygomba reklám megy a tv-ben. Egy időben renbdszeres volt reggel 3/4 7 körül.
 #203390  Szerző: robert11

Sziasztok!
Balázs fanoktól elnézést akinek nem tetszett volna a múltkori írásom de nagyon rühellem hogy ha reggeli közben a szaros témákat kell hallgatnom. ezt a Music fm-en sem bírtam amikor így gusztustalankodtak néha István Daniék. Általába ő dobott be ilyen témákat abban a műsorban de ott még aránylag ritkábban fordult elő mint Bazsiéknál.
92 6os frekvenciáról jutott még eszembe hogy azon is szólt a Juvi sokat reklámozták sőt a Parti fm is átjátszotta vagy adta a juvi műsorait emlékszem még be is mondták a reklám alatt hogy Partifm 92 6 vagy valami ilyesmi mikor azt reklámozták vidéken hol lehet hallgatni a Juventuszt de egyre kíváncsi lennék mert azt nem említették soha hogy Debrecenben valaha volt Juventusz esetleg?
vagy volt olyan rádió amelyik sugározta volna a műsorait? Mert olyan Igalon is volt hogy valamelyik helyi rádió kaposvári vagy nem tudom melyik sugározta a Juventusz dél előtti adását.
 #203389  Szerző: asr27

Sziasztok!
 #203375  Szerző: robert11

A Balatonnál elszólna a 89 5 is sokáig mondtam is annó hogy akik ott hallgatták a Juvit ők megszívták akkor amikor átköltöztek a 103 9re mert ott még a rádió1 is hamar elment.
Velencei tó környékén még szólt valamennyire de már kezdett recsegni ott már átkellett lassan váltani a 101 8ra míg még az volt az r1 frekvencia Fehérváron.
De a music fm is sokáig szólt így a 89 5höz visszatérve én annó azt gondoltam hogy így akkor majd nem kell majd ennyi frekvencia arra felé.
99 8 az melyik is? Melyik város frekvenciája?
Balázsékról meg inkább ne is beszéljünk mert már nagyon elegem van belőlük álandóan fosnak, hánynak, azon hülyéskednek hogy jön vissza a szénsav a kólától nem tudom balázs stílusát annyira soha sem bírtam se a Danubiuszon, se a Classson nem hallgattam ha az r1 nem veszi át őket, nem tudom hol kaptak volna munkát.
Inkább lennének Harsányiék a kukorival ők sokkal emberibbek, és kultúráltabbak voltak. Én így látom.
B Tóth mondta az egyik potcastban hogy nem biztos hogy mindenkinek a reggeli kelés után az őrült poénkokra van szüksége.
Meg nem tudom mennyire van még igény ezekre a reggeli showkra mert a mi generációnk még hallgatja de eljön majd az amikor a fiatalokat már ez nem érdekli majd sokan ugye rádiót se hallgatnak már.
Annó ez elindult a kapucsínóval a Danubiuszon de hát nem hiába emlegetttem a régi nagyokat ők voltak az igazi rádiósok Boros, Bocsi, és Voga professzor.
Balogh Vilit illetően szerdánként van úgy még a plusszon hogy nem ő van hanem Szegedi Mária de igen konzerv lehet mert két helyen nem lehet úgy mint B Tóthnak is voltak konzerv műsorai mikor hallható volt a Sztár fm-en is meg a Gongon is meg Nyerges Iza a rádió.1en és a pécsi rádió1en.
Valaki egyszer elterjesztette hogy ingázik Nyíregyháza és Pécs között. Meg Balogh István Vilmos is amikor még a reggeli sávban volt, akkor azt mondta hogy itt van már a stúdióban Nyerges Iza épp a kávéját kavargatja.
 #203372  Szerző: mlaszlo

A múlt héten néhány napot a Balaton környékén töltöttem, meglepett, hogy a térséget lefedő frekvenciák abszolút nincsenek szinkronban, míg korábban ezzel semmi gond nem volt. Az M7-esen nagyjából a 80-as km-től kezd az autórádió átváltogatni a 89.5/99.8 párosról a 92.6-ra, már rögtön itt furcsa volt, hogy a 92.6-hoz képest a 89.5 le van maradva kb. 2 másodperccel. Fonyód felé haladva nagyjából Balatonszárszó, Balatonföldvár környékén kezd váltogatni a 92.6 és a 101.3 között, azonban ezek sincsenek egyáltalán szinkronban. Ami végképp meglepett, hogy Veszprém felé haladva a 90.6 és a 92.6 sincs szinkronban, itt is a 92.6 előrébb van mint a 90.6, pedig ez a két frekvencia ugyanazt a műsort is adja 100%-ban.
Nem tudom mi történhetett az elmúlt időszakban, de így autóban hallgatva élvezhetetlen a Rádió1, amikor elkezd váltogatni a frekvenciák között a rádió. Balázsékat hallgatva így fél-egész mondatok is kimaradnak a váltogatások miatt a beszédből.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1021