FM 87,9 gyatya. Torz, lehalt valami. Pedig pont az egyetlen egy értékelhető dolog van most. Balázsék.
KPLR írta: ↑2025.05.18. 06:57 Szia, köszi neked is az írásodat.Az is kérdés, egyáltalán lesz-e pályázó a frekvenciára. A tavaly kiírt pályázatra is csak egy jelentkező volt, az is visszavonta a pályázatát, noha megnyerte. Hamarosan letelik a határidő és kiderül lesz-e nyertes pályázó.
Csak annyit reagálnék rá, hogy a debreceni fm 95 az most írták ki, meg lesz pályáztatva, de gondolom úgy lesz majd ki mazsolázva hogy úgy nyerje meg, illetve ne kelljen lekapcsolni időben, hanem legkésőbb szeptemberig meglegyen.
Úgyhogy Debrecen szerintem nem fog elesni e téren, vannak olyan ügyesek ebben, meg hát a média tanács is![]()
Illetve ha már freki pályázat, kiírták Mosonmagyaróvár fm 100.7 -et, vételkörzet bővítéssel, ha van egy kis eszük akkor Győr vagy Sopron megpályázza és bekapcsolják a hálózatba, nem tartom kizártnak hogy még idén november felé ott is fog szólni, ha megpályázzák persze. ( Gondolom Pápa vagy Komárom nem indul érte mint vétel k bővítés ) és így meg tudják nyerni ha akarják persze.![]()
Innen is üzenem Attisnak ha olvassa, csapjanak le rá, értékes freki lesz
![]()
robert11 írta: ↑2025.05.17. 19:51 Sziasztok!Kicsit utána néztem. A Plusz FM-en Hétköznap 15-19 óráig vezet műsort Vili. De az akkor tuti felvételről megy, mert Debrecenben délután kívánságműsort vezet, az pedig élőben megy. Viszont vnem minden nap. Most arra nem emlékszek mely napon vagy napokon, de csütörtökön biztos nem, mert akkor Szombati Szilvi vezeti a műsort.
Mihalylovicsnak üzennném hogy ha bevan kapcsolva az af az autórádión, akkor úgy is átfog állni a tiszafüredi frekvenciára így nem kell a 89 5öt hallgatnod.
De ha esetleg nincs bekapcsolva vagy olyan az autórádió amibe még nincs af, akkor meglehet vele próbálkozni szól e vagy sem.
Én akkor már a helyi adást hallgatnám helyi frekvenciát bár inkább azok is akkor érdekesek, amikor helyi adás van.
Esetleg még a reklámo lehetnek érdekesek a helyi sávon kívül de ugyan az minden mint a pestin.
Ha viszel magaddal kis rádiót is, akkor azon is megpróbálhatod befogni a 89 5öt a tó területén.
Ott nem tudom dél előtt ki van a helyi adáskor vagy déltől.
Balázsékról így se úgy se maradsz le ha esetleg őket szeretnéd hallgatni.
jut eszembe: Meddig is lesz még Debrecenben fm95? Ugye olvastam korábban, hogy azt a frekvenciát elveszik majd akkor meg viszont tényleg marad a hajdúsági és amiket még belehet ott fogni.
Mi lesz Keserű Tomival ha még ő a helyi sáv műsorvezetője? Bár ő csak úgy mint Balogh Vili alias Balogh István Vilmos hallható a nagyváradi pluszfm-en is.
A poén benne hogy a nyíregyin 14 óra előtt ér véget a helyi adás akkor köszön le Vili, és szintén akkor ér véget a plusszon Keserű Tomi adása is bár ott ugye már 15 óra fele van ezt onnan tudom mert Vili mindig úgy mondja valahogy hogy 15 óra múlt vagy 3 után vagyunk valami ilyesmi lényeg hogy a 3 benne van így onnan gondolom hogy lehet egy kis időeltolódás.
Nekem még van debreceni streamom is de akkor hamarosan törölhetem is ha elhallgat a frekvencia.
De arra is kíváncsi lennék mi lesz Pincés Marcsival, meg a többi hír bemondóval akik ott hallhatóak. Dobó Veronika vagy pontosan nem tudom Dobó valaki is mond be híreket.
Párszor reggelente is bekapcsoltam online.
Mindig elhangzik hogy az időjárást, a Gulyás tüzép támogatta meg a közlekedési híreknél a dkv Debrecent említik meg.
Ott volt ilyen először hogy ebédet lehetett nyerni kiszállítással délben amit Pesten is elkezdtek nem olyan rég ahol bbemondta Bogi hogy nyerjen ebédet munkahelyén kiszállítással. Meg a szülinapi és névnapi köszöntő.
robert11 írta: ↑2025.05.17. 19:51 Sziasztok!Vili délutánonként a debreceni Best FM-en is szokott kívánságműsort vezetni.
Mihalylovicsnak üzennném hogy ha bevan kapcsolva az af az autórádión, akkor úgy is átfog állni a tiszafüredi frekvenciára így nem kell a 89 5öt hallgatnod.
De ha esetleg nincs bekapcsolva vagy olyan az autórádió amibe még nincs af, akkor meglehet vele próbálkozni szól e vagy sem.
Én akkor már a helyi adást hallgatnám helyi frekvenciát bár inkább azok is akkor érdekesek, amikor helyi adás van.
Esetleg még a reklámo lehetnek érdekesek a helyi sávon kívül de ugyan az minden mint a pestin.
Ha viszel magaddal kis rádiót is, akkor azon is megpróbálhatod befogni a 89 5öt a tó területén.
Ott nem tudom dél előtt ki van a helyi adáskor vagy déltől.
Balázsékról így se úgy se maradsz le ha esetleg őket szeretnéd hallgatni.
jut eszembe: Meddig is lesz még Debrecenben fm95? Ugye olvastam korábban, hogy azt a frekvenciát elveszik majd akkor meg viszont tényleg marad a hajdúsági és amiket még belehet ott fogni.
Mi lesz Keserű Tomival ha még ő a helyi sáv műsorvezetője? Bár ő csak úgy mint Balogh Vili alias Balogh István Vilmos hallható a nagyváradi pluszfm-en is.
A poén benne hogy a nyíregyin 14 óra előtt ér véget a helyi adás akkor köszön le Vili, és szintén akkor ér véget a plusszon Keserű Tomi adása is bár ott ugye már 15 óra fele van ezt onnan tudom mert Vili mindig úgy mondja valahogy hogy 15 óra múlt vagy 3 után vagyunk valami ilyesmi lényeg hogy a 3 benne van így onnan gondolom hogy lehet egy kis időeltolódás.
Nekem még van debreceni streamom is de akkor hamarosan törölhetem is ha elhallgat a frekvencia.
De arra is kíváncsi lennék mi lesz Pincés Marcsival, meg a többi hír bemondóval akik ott hallhatóak. Dobó Veronika vagy pontosan nem tudom Dobó valaki is mond be híreket.
Párszor reggelente is bekapcsoltam online.
Mindig elhangzik hogy az időjárást, a Gulyás tüzép támogatta meg a közlekedési híreknél a dkv Debrecent említik meg.
Ott volt ilyen először hogy ebédet lehetett nyerni kiszállítással délben amit Pesten is elkezdtek nem olyan rég ahol bbemondta Bogi hogy nyerjen ebédet munkahelyén kiszállítással. Meg a szülinapi és névnapi köszöntő.
KPLR írta: ↑2025.05.01. 07:13 Sziasztok!Pár éve voltam Tiszafüreden, kocsiban a Retro a 103.3/104.7/103.5 között ugrabugrált folyamatosan. Így simán esélyes a 89.5 is, még ha talán csak foltokban...
Csak azt szeretném tőletek kérdezni, hogy most nyáron majd megyek nyaralni a Tisza-tó környékére, és az lenne a kérdésem hogy a budapesti 89.5 frekvencia az elszól e Budapestről egészen Tiszafüredig? Tudom, van ott helyben is frekvencia, csak mégis a pesti az elszól e odáig, már csak puszta kíváncsiságból?
Illetve tudnátok e olyan nem fizetős oldalt, ahol tud mutatni a generátor egy adott frekvencia lefedettségét?
A válaszotokat előre is köszönöm!
![]()
![]()
Kovi02 írta: ↑2025.05.01. 17:04Itt azért ekkora távolságról elég jól belejátszik a Föld görbülete. Az FMscan.org oldalon lévő kalkulátor szerint nagyjából 150 m-el van Tiszafüred az antenna csúcsához képest a horizont alatt. Ja, és a rajzon nem lett beállítva, azt feltételezi, hogy az antenna a talaj fölött van 10 méterrel.Landsmann írta: ↑2025.05.01. 15:57Én kb. hasonló távra vagyok mint Tiszafüred és különösebb domborzati akadály nélkül (csak a Föld görbülete takar 150km távra az adótól) lényegében elfogadható minőségben szól kültéren egy teleszkóppal a 89.5 annak ellenére hogy helyben a 89.4 és a 89.6 is sokkal erősebb.FLaci81 írta: ↑2025.05.01. 15:38Eljutni biztos eljut valamilyen minőségben, csak kérdés, állandóan, és élvezhető minőségben-e. Körülbelül 45 km-el vagyok távolabb mint a Tisza-tó, de itt aztán végképp a síkság van, semmi nem állja útját a rádióhullámoknak. Azért nem vagyok biztos benne, hogy az a Pécel melletti 200 méter magas és elég széles dombság nem árnyékol valennyit a tó felé. Padlástérben elhelyezett 5 elemes V polárban álló antennát használok. Igaz, nem a Széchenyi hegy felé néz, de troposzférikus terjedéskor meg szokott jelenni a Széchenyi hegyről néhány adó ideig-óráig. Teleszkópantennás rőádióval ilyenkor is esélytelen a vétel még padlástérben is, nemhogy lent talajszinten. Lehet talál nyomokban rádióadást, de az minden bizonnyal nem lesz élvezhető még autórádión sem. (én is azt használok az antenna végén)
Azért teljesen nem vetném el a 89,5-öt arrafelé. Nyilván nem lesz full meg full a vétel, de azért na.
Az adó viszonylag magasról ad és nagy teljesítménnyel (Széchenyi hegy, 100kW/körsugárzó antenna).
Bár nyilván elég nagy a távolság, de nagyon nem sok árnyékoló tényező van a Tisza-tó irányában, arrafelé már sík terület van. Más kérdés, van e értelme ezt a frekit hallgatni arrafelé, ha a tónál ott a 88,7.
Mindez egy jó vételkészségű vevő és antenna kérdése, akár egy átlag autóban lévő jobb autórádió, az autó gyári antennájával képes lehet erre.
Engem inkább az izgat, miért fontos a pesti frekvencia vétele? Esetleg a "hazai" információk vétele? Mert ha jól tudom, vannak dolgok, amik az adó aktuális vételkörzetéből származó információk. Talán a hírek, közlekedés és ilyesmik. Nem szoktam huzamosabb ideig hallgatni a Rádió 1-et, mert nekem nem jön be a stílus, de én a Hajdúsági Rádió 1-et tudom fogni 3 helyről is. (Derecske, Debrecen, Hajdúszoboszló. Ez utóbbi van legközelebb, ez a legjobb minőségben fogható.)
Kérdés,hogy az irányban lévő dombok mennyire takarnak,de nem mondanám esélytelennek.
Landsmann írta: ↑2025.05.01. 15:57Én kb. hasonló távra vagyok mint Tiszafüred és különösebb domborzati akadály nélkül (csak a Föld görbülete takar 150km távra az adótól) lényegében elfogadható minőségben szól kültéren egy teleszkóppal a 89.5 annak ellenére hogy helyben a 89.4 és a 89.6 is sokkal erősebb.FLaci81 írta: ↑2025.05.01. 15:38Eljutni biztos eljut valamilyen minőségben, csak kérdés, állandóan, és élvezhető minőségben-e. Körülbelül 45 km-el vagyok távolabb mint a Tisza-tó, de itt aztán végképp a síkság van, semmi nem állja útját a rádióhullámoknak. Azért nem vagyok biztos benne, hogy az a Pécel melletti 200 méter magas és elég széles dombság nem árnyékol valennyit a tó felé. Padlástérben elhelyezett 5 elemes V polárban álló antennát használok. Igaz, nem a Széchenyi hegy felé néz, de troposzférikus terjedéskor meg szokott jelenni a Széchenyi hegyről néhány adó ideig-óráig. Teleszkópantennás rőádióval ilyenkor is esélytelen a vétel még padlástérben is, nemhogy lent talajszinten. Lehet talál nyomokban rádióadást, de az minden bizonnyal nem lesz élvezhető még autórádión sem. (én is azt használok az antenna végén)Landsmann írta: ↑2025.05.01. 07:43Azért teljesen nem vetném el a 89,5-öt arrafelé. Nyilván nem lesz full meg full a vétel, de azért na.
Az az adó addig nem szól el, legfeljebb kivételes terjedési viszonyok esetén, de ahhoz is nagy, irányított antenna szükséges. Mindenképpen a helyi frekvenciákra kell hagyatkoznod, vagy marad az online adás hallgatása.
A másik kérdésedre talán ez megoldást nyújt. https://support.nautel.com/rf-toolkit/r ... rage-tool/
Regisztráció kell hozzá, kissé bonyolult a használata és nem is lehet mindent pontosan beállítani, gondolom van fizetős verzió, pontosabban a cégeknek szánt változat, ott több paraméter beállítható. Szerintem nem lehet trükközni, mert céges regisztrációkor olyan adatokat kér, amit valóban csak egy rádiót üzemeltető tud válaszolni és talán ellenőrzik is az adatok valódiságát.
Az adó viszonylag magasról ad és nagy teljesítménnyel (Széchenyi hegy, 100kW/körsugárzó antenna).
Bár nyilván elég nagy a távolság, de nagyon nem sok árnyékoló tényező van a Tisza-tó irányában, arrafelé már sík terület van. Más kérdés, van e értelme ezt a frekit hallgatni arrafelé, ha a tónál ott a 88,7.
Mindez egy jó vételkészségű vevő és antenna kérdése, akár egy átlag autóban lévő jobb autórádió, az autó gyári antennájával képes lehet erre.
Engem inkább az izgat, miért fontos a pesti frekvencia vétele? Esetleg a "hazai" információk vétele? Mert ha jól tudom, vannak dolgok, amik az adó aktuális vételkörzetéből származó információk. Talán a hírek, közlekedés és ilyesmik. Nem szoktam huzamosabb ideig hallgatni a Rádió 1-et, mert nekem nem jön be a stílus, de én a Hajdúsági Rádió 1-et tudom fogni 3 helyről is. (Derecske, Debrecen, Hajdúszoboszló. Ez utóbbi van legközelebb, ez a legjobb minőségben fogható.)