RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#187404  Szerző: asr27

Nickman írta:
potyi írta: 2020.06.11. 17:56 Pontosan, de Marcali is fontos város azért. Ott valamennyire most is jön a 99.9-en, de nem az igazi.
De jól jönne a marcali 88.0 pályáztatása... :roll:
2013 óta parlagon van.
És a Tihany 98.9 is. :unott:
 #187403  Szerző: Nickman

potyi írta: 2020.06.11. 17:56 Pontosan, de Marcali is fontos város azért. Ott valamennyire most is jön a 99.9-en, de nem az igazi.
De jól jönne a marcali 88.0 pályáztatása... :roll:
2013 óta parlagon van.
 #187402  Szerző: Jozsfm964

Meglepődve tapasztaltam, hogy az M1-en Győrből Budapest irányában, majdnem foltok nélkül egész jól megy végig. A győri 103.1 kisbér után kapufa, vált a tatabányai 96.7-re. Aztán ha kifédel a 96-7 átvált a 90.4-re, ez nem tudom melyik freki lehet, viszont a pesti 96.4-hez képest késik, és amikor kapcsolgat a rádió a két freki közt, az nagyon zavaró tud lenni.
 #187401  Szerző: shadoe

Határozottan színesedik a paletta. Már a 18-20h közti sáv is szépen alakul, nemcsak az általam favorizált Top 50. Ava Maxtől látom, már megy a "Salt", amit hiányoltam. Ez egyrészt azért jó, mert végre több slágert is leadnak egy újdonsült előadótól (eleve ez is volt a hazai rádiózás rákfenéje évtizedekig, hogy minden nagy előadótól CSAK egyet adtak, lásd pl. Juventus, Class Fm...). Másrészt meg azért, mert az össze-vissza kapkodó Petőfi pl. már "lemondott" erről a számról, miközben európai Top 5-ös, abszolút aktuális szám még. Mert hát ugye az is hiba, hogy elkezdenek adni újdonságokat, aztán lecserélik 4-5 hét múlva más új számokra, de az a rohadt EMF szám, az 30 év múlva is állandóan megy.
 #187400  Szerző: potyi

Adam írta: 2020.06.11. 17:04
potyi írta: 2020.06.10. 11:56 A hálózatos üzem kapcsán a fonyódi adónál keletre koncentrálhatnának, most Keszthelyre néz az egyik antenna, de ott van helyi freki, nincs rá szükség, ellenben Szemes-Lelle körül nem a legjobb a Part. Monoban mondjuk így is tökéletes, de lehetne jobb. Egyébként Marcali is elérhető a fonyódi adóval, érdemes átgondolni, viszont semmiképp nem érdemes Keszthelyre lőni továbbra is a jelet.

És Tapolcán is lehet majd fogni így a R1-et, ott a 92.6-on szól, a Badacsony takarása miatt a fonyódi nem játszik.
92,6-on elszól a Radio1 Tapolcaig?
Multkor voltam ott, nyomokban a 99,4 bejött Keszthelyrol.

A 101,3 egyébként jó kis freki még a Juventusos időkből ismerem. Jó magas helyről ad, csak lof@sz teljesítménnyel. De az M7-et jól lefedi azon a részen.
Hát, annál a 60 valamennyi wattnál tényleg többet érdemel. :) Pláne hogy rátelepedett a közelmúltban a vasvári Retro (de ez a Balatonnál semmilyen problémát nem okoz).
 #187399  Szerző: potyi

Adam írta: 2020.06.11. 17:04
potyi írta: 2020.06.10. 11:56 A hálózatos üzem kapcsán a fonyódi adónál keletre koncentrálhatnának, most Keszthelyre néz az egyik antenna, de ott van helyi freki, nincs rá szükség, ellenben Szemes-Lelle körül nem a legjobb a Part. Monoban mondjuk így is tökéletes, de lehetne jobb. Egyébként Marcali is elérhető a fonyódi adóval, érdemes átgondolni, viszont semmiképp nem érdemes Keszthelyre lőni továbbra is a jelet.

És Tapolcán is lehet majd fogni így a R1-et, ott a 92.6-on szól, a Badacsony takarása miatt a fonyódi nem játszik.

A 101,3 egyébként jó kis freki még a Juventusos időkből ismerem. Jó magas helyről ad, csak lof@sz teljesítménnyel. De az M7-et jól lefedi azon a részen.
Elszól, de nem tökéletes. A 99.4 ahhoz képest lófing, a 99.9 is jobb annál. A 90.6 és 101.3 meg árnyékolt.
De a 92.6 "megoldja" Tapolcát.
 #187398  Szerző: potyi

Glenn írta: 2020.06.11. 17:34
mihalylovics írta: 2020.06.10. 16:52Ahogy előttem írták, kíváncsi lennék, hogyan fogod be egy konzervdobozzal Szárszó és Boglár között (még bizonyos autórádiók sem állnak meg rajta azon a vonalon) míg egy tihanyi freki még konzervdoboz nélkül is jönne arra...
Ebben igazad lehet, de a tihanyi freki meg a Boglár utáni területet nem fedné, ahol még a keszthelyi se vehető jól. Szerintem a Part FM adói jók lennének, amennyiben a 101,3 északkelet felé lenne irányítva.
Pontosan, de Marcali is fontos város azért. Ott valamennyire most is jön a 99.9-en, de nem az igazi.
 #187397  Szerző: potyi

djlacee írta: 2020.06.11. 15:46 Azt azért vegyétek figyelembe, hogy a különböző frekiket különböző cégek üzemeltetik, nem feltétlenül köthető mindegyik egymással hálózatba vagy vételkörzet-bővítésbe, minden médiaszolgáltatási jogosultság más-más időben lett megszerezve, stb...
Beolvadással, kiválással elvileg igen, csak ez akkora jogi procedúra, hogy nem feltétlenül éri meg, plusz a helyi reklámidővel is rugalmasabban lehet így bánni.

Pl. a Gongot szerződésmódosítással és cégjogi értelemben vett kiválással szépen szét tudnák bontani, elég lenne nekik belőle a 97.2, 93.6, 87.6, 99.6. :)

Másik hozzászólónak válaszolva:
Szerintem a 105.7-nek már túlságosan nagy hozzáadott értéke nem lenne a 92.6 és 101.3 mellett. Az a Lelle-Szemes közti szakasz nagyon rövid és ott is szól, csak nem tökéletes.
 #187395  Szerző: Glenn

mihalylovics írta: 2020.06.10. 16:52Ahogy előttem írták, kíváncsi lennék, hogyan fogod be egy konzervdobozzal Szárszó és Boglár között (még bizonyos autórádiók sem állnak meg rajta azon a vonalon) míg egy tihanyi freki még konzervdoboz nélkül is jönne arra...
Ebben igazad lehet, de a tihanyi freki meg a Boglár utáni területet nem fedné, ahol még a keszthelyi se vehető jól. Szerintem a Part FM adói jók lennének, amennyiben a 101,3 északkelet felé lenne irányítva.
 #187394  Szerző: Adam

• 1
  • 380
  • 381
  • 382
  • 383
  • 384
  • 1022