A helyi sáv megszűntetésével nem értek egyet szerintem nagyon is tudják a vidéki hallgatók, hogy mikor van helyi adás. De ami azt illeti, valóban kevés az amennyi helyi adás van és az még furább az egészben, hogy csak déltől indulnak.
Így a hallgató még tizenegykor Attist hallja, de már déltől a helyi műsorvezetőt.
Arról nem beszélve, hogy akkor sok embernek megszűnne a munkája is és kereshetne másik állást ha találna mert a rádió1 szinte a leg több vidéki helyi rádiót behálózta, felvásárolta így nem is nagyon maradtak olyanok ahova lehetne menni.
Szerintem azok akik ott dolgoztak a helyi adókon, őket átvette a rádió1 és azért lehet még most i s munkájuk. Hírbemondók, délelőtti műsorvezetők, stb.
Jó nem mindenkit kell félteni, mert ott van pl Valogh Vili, aki a rádió1en kívül még 2 rádiónál is vezet műsort meg djskedik is bulikban lemezlovas stb de sokaknak nem így van velük akkor mi lenne?
A frekvenciákban akkor egyet értünk a kommentelővel a 103 9 az szerintem is jól volt fogható sok helyen az autóban is sokáig el szólt akár merre ment az ember 4-es fő út, m7, m3, most csak azokat mondom, amerre én jártam de ez a 96 4ről nem igazán mondható el mint tudjuk.
Én szerintem de lehet nem már sokszor elgondolkoztam rajta hogy vajon ha még ha a 103 9en lenne a rádió1 akkor az autórádió átállna Cegléden akkor is a szolnoki frekvenciára, vagy sem? Sőt volt olyan autónk, ahol már Cegléd előtt pár kmre ugrándozott de még jobbana a 96 4 szólt hát nem volt már akkor sem valami jó, de azért még jobb volt a vételkörzete vétele, mint a szolnoki 90,4nek.
Kb olyan Pilis Albertirsa környéke. Nem tudom itt kinek mi a tapasztalata aki esetleg már járt erre felé autóval.
De az m3as autópályán is gyér a helyzet arról meséltem is egyszer már ami a 96 4et illeti és ráadásul nem tudom ottt mi lehet de valami leárnyékolja a rádiót faterom azt mondja hogy szerinte ezek a nagyfeszültségű trafók árnyékolhatják le jobban a frekvenciát ami amúgy is gyenge.
Aztán persze visszatérve a 103 9re az is egyes esetben autórádió függő volt mert volt hogy az m7esen hamar elment a Wolswagen Passatunkban de a leg több esetben, mindenhol sokáig el szólt.
A vonaton való hallgatásra nem térnék ki, mert az megint más tészta kisrádión, vagy walkmanon hallgatni a vonaton mert ott még inkább leárnyékolhatja minden egyéb más tényező azt nem lehe tösszehasonlítani egy autórádióval. A vonaton már a vidéki frekvenciák is hamar elmentek olynaok amik a kocsiban tötk sokáig el szóltak.