RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#187920  Szerző: Adam

Milu írta: 2020.07.26. 14:09
Adam írta: 2020.07.26. 13:54
djlacee írta: 2020.07.26. 10:00

Az egyetlen dolog, amit hallgatni szoktam a Rádió 1-en, az a helyi hírblokk. Nálunk külön programajánló sincs, viszont volt már helyi reklámjáték, illetve hétvégén van egy helyi magazinműsor is. Ha megszűnnének a helyi műsorblokkok a Rádió 1-en, akkor az országban rengeteg település tényleg helyi rádiós tartalom nélkül maradna.
De ez csak pár vidéki frekin van így, ahogy Sopronban. Ahol régebb óta meglévő működő helyi rádió kapcsolódott hálózatba a Radio Plus Kft-vel, ott a korábbi stáb csinálja a helyi sávot. Pl Szeged, Szombathely, Balaton, stb.
A vidéki Helyi frekik többségét pályázat útján nyerte el egyik másik Radio1 partnercég, így ott helyi stáb sincs, távolról nyomják a műsort valahonnan, van hogy egyszerre több frekit csinálnak. Pl Zalaegerszeg-Keszthely.

Más kérdés hogy előbbi jóval tobbe kerül, mert komplett stábot kell fenntartani, és szerintem nem hoz annyit a konyhára amennyit visz. Nem hinnem hogy rosszabb hallgatottságot produkálnak az utóbbihoz tartozó helyi frekik. Viszont annak meg úgy nincs értelme, hogy felesleges hirblokk és programajánló ismetlesekkel tudják le mindezt
És mivel a törvény már jóval megengedőbb, én megszuntetnem ezt az egész hobelebancot.
Zalaegerszegre mondjuk felesleges is helyi tartalmat gyártani, mióta újra van Egerszeg Rádió :D
Meg amúgy is felesleges. A net korában legalábbis.
 #187919  Szerző: Milu

Adam írta: 2020.07.26. 13:54
Mezőőr írta: 2020.07.26. 08:24 A helyi sáv a legtöbb helyen értelmetlen, semmilyen helyi információt nem ad, ha a jobb esetben három naponta cserélődő hírblokkokat, és a havonta cserélődő programajánlókat nem számítjuk. A helyi sávnak vesznie kell, hírblokkokkal és a programajánlókkal együtt. Persze maradhat is, nekem 8, úgysem hallgatom.
Az egyetlen dolog, amit hallgatni szoktam a Rádió 1-en, az a helyi hírblokk. Nálunk külön programajánló sincs, viszont volt már helyi reklámjáték, illetve hétvégén van egy helyi magazinműsor is. Ha megszűnnének a helyi műsorblokkok a Rádió 1-en, akkor az országban rengeteg település tényleg helyi rádiós tartalom nélkül maradna.
De ez csak pár vidéki frekin van így, ahogy Sopronban. Ahol régebb óta meglévő működő helyi rádió kapcsolódott hálózatba a Radio Plus Kft-vel, ott a korábbi stáb csinálja a helyi sávot. Pl Szeged, Szombathely, Balaton, stb.
A vidéki Helyi frekik többségét pályázat útján nyerte el egyik másik Radio1 partnercég, így ott helyi stáb sincs, távolról nyomják a műsort valahonnan, van hogy egyszerre több frekit csinálnak. Pl Zalaegerszeg-Keszthely.

Más kérdés hogy előbbi jóval tobbe kerül, mert komplett stábot kell fenntartani, és szerintem nem hoz annyit a konyhára amennyit visz. Nem hinnem hogy rosszabb hallgatottságot produkálnak az utóbbihoz tartozó helyi frekik. Viszont annak meg úgy nincs értelme, hogy felesleges hirblokk és programajánló ismetlesekkel tudják le mindezt
És mivel a törvény már jóval megengedőbb, én megszuntetnem ezt az egész hobelebancot.
Zalaegerszegre mondjuk felesleges is helyi tartalmat gyártani, mióta újra van Egerszeg Rádió :D
 #187918  Szerző: Adam

Mezőőr írta: 2020.07.26. 08:24 A helyi sáv a legtöbb helyen értelmetlen, semmilyen helyi információt nem ad, ha a jobb esetben három naponta cserélődő hírblokkokat, és a havonta cserélődő programajánlókat nem számítjuk. A helyi sávnak vesznie kell, hírblokkokkal és a programajánlókkal együtt. Persze maradhat is, nekem 8, úgysem hallgatom.

#187916  Szerző: djlacee

#187915  Szerző: Mezőőr

robert11 írta: 2020.07.25. 22:40 Arról nem beszélve, hogy akkor sok embernek megszűnne a munkája is és kereshetne másik állást ha találna mert a rádió1 szinte a leg több vidéki helyi rádiót behálózta, felvásárolta így nem is nagyon maradtak olyanok ahova lehetne menni.
Szerintem azok akik ott dolgoztak a helyi adókon, őket átvette a rádió1 és azért lehet még most i s munkájuk. Hírbemondók, délelőtti műsorvezetők, stb.
Jó nem mindenkit kell félteni, mert ott van pl Valogh Vili, aki a rádió1en kívül még 2 rádiónál is vezet műsort meg djskedik is bulikban lemezlovas stb de sokaknak nem így van velük akkor mi lenne?
Miért, egy rádiós műsorvezető nem lehet újságíró, buszsofőr, szakács, postás, vagy bármi más? Amúgy is rengeteg ember veszítette el a munkáját az elmúlt időszakban, pár tucat műsorvezető már nem sokat számítana, és ők is ugyanúgy találnának állást, mint bárki más. A helyi sáv a legtöbb helyen értelmetlen, semmilyen helyi információt nem ad, ha a jobb esetben három naponta cserélődő hírblokkokat, és a havonta cserélődő programajánlókat nem számítjuk. A helyi sávnak vesznie kell, hírblokkokkal és a programajánlókkal együtt. Persze maradhat is, nekem 8, úgysem hallgatom.
 #187913  Szerző: Adam

Ekkora katyvaszt rég olvastam itt a topicban...
 #187911  Szerző: robert11

A helyi sáv megszűntetésével nem értek egyet szerintem nagyon is tudják a vidéki hallgatók, hogy mikor van helyi adás. De ami azt illeti, valóban kevés az amennyi helyi adás van és az még furább az egészben, hogy csak déltől indulnak.
Így a hallgató még tizenegykor Attist hallja, de már déltől a helyi műsorvezetőt.
Arról nem beszélve, hogy akkor sok embernek megszűnne a munkája is és kereshetne másik állást ha találna mert a rádió1 szinte a leg több vidéki helyi rádiót behálózta, felvásárolta így nem is nagyon maradtak olyanok ahova lehetne menni.
Szerintem azok akik ott dolgoztak a helyi adókon, őket átvette a rádió1 és azért lehet még most i s munkájuk. Hírbemondók, délelőtti műsorvezetők, stb.
Jó nem mindenkit kell félteni, mert ott van pl Valogh Vili, aki a rádió1en kívül még 2 rádiónál is vezet műsort meg djskedik is bulikban lemezlovas stb de sokaknak nem így van velük akkor mi lenne?
A frekvenciákban akkor egyet értünk a kommentelővel a 103 9 az szerintem is jól volt fogható sok helyen az autóban is sokáig el szólt akár merre ment az ember 4-es fő út, m7, m3, most csak azokat mondom, amerre én jártam de ez a 96 4ről nem igazán mondható el mint tudjuk.
Én szerintem de lehet nem már sokszor elgondolkoztam rajta hogy vajon ha még ha a 103 9en lenne a rádió1 akkor az autórádió átállna Cegléden akkor is a szolnoki frekvenciára, vagy sem? Sőt volt olyan autónk, ahol már Cegléd előtt pár kmre ugrándozott de még jobbana a 96 4 szólt hát nem volt már akkor sem valami jó, de azért még jobb volt a vételkörzete vétele, mint a szolnoki 90,4nek.
Kb olyan Pilis Albertirsa környéke. Nem tudom itt kinek mi a tapasztalata aki esetleg már járt erre felé autóval.
De az m3as autópályán is gyér a helyzet arról meséltem is egyszer már ami a 96 4et illeti és ráadásul nem tudom ottt mi lehet de valami leárnyékolja a rádiót faterom azt mondja hogy szerinte ezek a nagyfeszültségű trafók árnyékolhatják le jobban a frekvenciát ami amúgy is gyenge.
Aztán persze visszatérve a 103 9re az is egyes esetben autórádió függő volt mert volt hogy az m7esen hamar elment a Wolswagen Passatunkban de a leg több esetben, mindenhol sokáig el szólt.
A vonaton való hallgatásra nem térnék ki, mert az megint más tészta kisrádión, vagy walkmanon hallgatni a vonaton mert ott még inkább leárnyékolhatja minden egyéb más tényező azt nem lehe tösszehasonlítani egy autórádióval. A vonaton már a vidéki frekvenciák is hamar elmentek olynaok amik a kocsiban tötk sokáig el szóltak.
 #187888  Szerző: zenefalo

Juhász Geri tényleg elhozta a délutáni roadshow-érzést, valamilyen Szili élőben jelentkezik be időnként a Sobri Jóska kalandparkból, kipróbálva mindenféle ott található játékot. :yes:
 #187867  Szerző: Glenn

djlacee írta: 2020.07.20. 21:25Valahol tényleg ekkora trehány a helyi blokk? Én csak a helyi hírek miatt szoktam bekapcsolni a Rádió 1-et
Ekkora baj van Sopronban??? :shock:
 #187866  Szerző: potyi

A balatonin is kiváló hírblokkok vannak. Tegnap pl. az volt a vezető hír, hogy jótékonykodott a Mészáros csoport. A kedvencem még az, amikor országos híreket olvasnak be helyi hírként becsomagolva. Pl. ilyen és olyan jogszabályváltozás van, ami érinti a balatoniakat is.

De mindez feledhető lenne, ha végre gatyába ráznák teljesen a hangzást, és az a maradék "dobozhang" is eltűnne.
  • 1
  • 358
  • 359
  • 360
  • 361
  • 362
  • 1022