RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#189664  Szerző: shadoe

Garfield írta: 2020.12.27. 11:45 Érdekelne, hogy Attis vagy a szerkesztő milyen szempontok alapján dönti el, hogy milyen dalokat játszanak le a top 50-ben. Most is pl. The Weeknd mindkét százezer hónapos agyonjátszott gigaslágere lement az elejétől a végéig, sok újabb és jobb dal (Ladida, Who's laughing now, Mood, stb.) viszont kimaradt. Remélem, hogy 31-én a 2020-as összesítő lista hosszabb műsoridőt kap.
Harmadszorra jelzem ebben a fórumban, 3 órásra kellene a slágerlistát bővíteni. Ha már a csicska-elektro napi 4 órát érdemel.
 #189660  Szerző: Béci09

Két Király Viktor dal egy órában. EZ az igazi zenei változatosság...??
Kép
 #189655  Szerző: Dani

Remélem a Rádió1 tovább szólhat, mint a MusicFM, és nem fogják ilyen olyan okok miatt elhallgattatni. Valóban jó lett a Rádió1, csak az a baj, hogy valami miatt a magyar rádiós piacon nem sokáig szokott fennmaradni egy ilyen stílusú rádió. Hogy ennek mi lehet az oka, azt én sem tudom, de ez nagyon régóta így van sajnos.
 #189649  Szerző: Garfield

Érdekelne, hogy Attis vagy a szerkesztő milyen szempontok alapján dönti el, hogy milyen dalokat játszanak le a top 50-ben. Most is pl. The Weeknd mindkét százezer hónapos agyonjátszott gigaslágere lement az elejétől a végéig, sok újabb és jobb dal (Ladida, Who's laughing now, Mood, stb.) viszont kimaradt. Remélem, hogy 31-én a 2020-as összesítő lista hosszabb műsoridőt kap.
 #189648  Szerző: asr27

Béci09 írta:
asr27 írta: 2020.12.26. 21:21 Figyelj! A másik topikban már leírtam, attól, hogy neked és még pár embernek nem tetszenek a WIM DJ-k zenéi, attól még nekem, és másoknak még tetszik és nagyon örülök, hogy végre tényleg igazi mai slágereket játszanak, ami alap egy fiatalos, modern rádióban. Tudod mi az undorító? Az, hogy itt hisztizel, hónapok óta, az helyett, hogy ha nem tetszik az irány akkor átkapcsolnál egy másik rádióra, bőven van a te ízlésednek megfelelő, csicskapopot játszó rádió!
Willcox és Nigel Stately legújabb zenéi pedig nagyon is rádióbarát kategória.
Jó lenne most már befejezni a rinyát! Én sem hiszitizek a petőfi vagy a rettyó topikban, hogy miért játsszanak számomra teljesen hallgathatatlan magyar retteneteket!
Szerintem egy rádiónak az lenne a dolga, hogy a célcsoportja által valóban kedvelt zenéket játssza.
Hiszen azokat játssza. Érted? Pont most játssza azokat. 2 éve még egy unalmas, CHR-nek is alig nevezhető valami volt.
Neked nem tetszik, felfogtuk, megértettük, sírtunk egyet (nem).
Nekem meg azok a réteg zenék, amiket a Petőfi magyar előadói kornyikálnak napi szinten.
Na meg a rettyón hallható múzeális darabok, amiket a Sláger Rádió 15 éve már undorodásig játszott.
 #189647  Szerző: Béci09

asr27 írta: 2020.12.26. 21:21 Figyelj! A másik topikban már leírtam, attól, hogy neked és még pár embernek nem tetszenek a WIM DJ-k zenéi, attól még nekem, és másoknak még tetszik és nagyon örülök, hogy végre tényleg igazi mai slágereket játszanak, ami alap egy fiatalos, modern rádióban. Tudod mi az undorító? Az, hogy itt hisztizel, hónapok óta, az helyett, hogy ha nem tetszik az irány akkor átkapcsolnál egy másik rádióra, bőven van a te ízlésednek megfelelő, csicskapopot játszó rádió!
Jó lenne most már befejezni a rinyát! Én sem hiszitizek a petőfi vagy a rettyó topikban, hogy miért játsszanak számomra teljesen hallgathatatlan magyar retteneteket!
Szerintem egy rádiónak az lenne a dolga, hogy a célcsoportja által valóban kedvelt zenéket játssza. Ennek a kritériumnak a legjobban jelenleg a sláger FM és pár vidéki rádió felel meg. Nyilván mindenki igényeinek nem lehet megfelelni, de a R1 szándékosan távolodik ettől, mert rétegzenéket játszik (igen, nigel sately, willcox, elderbrook és társaik RÉTEGZENÉT játszanak, hiába állítod, hogy nem). Tulajdonképpen az történik, hogy a zenei szerkesztő fokozatosan rétegrádiót csinál a R1-ből, a programigazgató meg ölbe tett kézzel nézi, ami nem feltétlenül lenne baj, de ha ez a szándékuk, akkor adják el a vidéki frekiket, és foglalják el a music fm piaci helyét!
(Egyébként arról is ugyanez a véleményem, amit a petőfi csinál, hogy a senki által nem ismert, f***szes magyar előadók zenéit tolja rotációban, csak azt azóta nem hallgattam, mióta gumimaci magazin vagy mi a t*köm előfizetést sóztak a hallgatóikra, mint nyereményt.)
 #189646  Szerző: asr27

Attis írta: 2020.12.26. 21:59
asr27 írta: 2020.12.26. 21:21
Béci09 írta: Csak az a baj, hogy a mélyen tisztelt zenei sz.rkesztő nem képes felfogni, hogy ez már nem a music fm, hanem egy kvázi országos rádió, ahol marhára nem kéne rétegzenéket játszani. Én már akkor tudtam, hogy ez lesz, amikor tavasszal sunyiban elkezdték játszani a WIM sztárdj-inek "zenéit" először csak éjszaka, aztán már a reklámkitöltőben is, és év végére szépen lassan el is jutottunk oda, hogy willcox és nigelstately legújabb förtelmei már a rendes rotációban (és a top 50-ben) csücsülnek, mintha világslágerek lennének. Undorító.
Figyelj! A másik topikban már leírtam, attól, hogy neked és még pár embernek nem tetszenek a WIM DJ-k zenéi, attól még nekem, és másoknak még tetszik és nagyon örülök, hogy végre tényleg igazi mai slágereket játszanak, ami alap egy fiatalos, modern rádióban. Tudod mi az undorító? Az, hogy itt hisztizel, hónapok óta, az helyett, hogy ha nem tetszik az irány akkor átkapcsolnál egy másik rádióra, bőven van a te ízlésednek megfelelő, csicskapopot játszó rádió!
Figyelj! A legnagyobb baj az, hogy neked (és esetleg nekem) mi tetszik, az tök irreleváns. A Music FM-re hivatkozni azért butaság - mert amíg egyszerre szólt - a felmérések alapján a "sz*r" Rádió1, Petőfi, Sláger simán verte.
Figyelj! Én személy szerint nem hiszek a hallgatottsági felméréseknek. Sem engem, sem egyik ismerősömet sem kérdezték meg soha, hogy melyik rádiót szoktuk hallgatni. Viszont, tegyük fel, hogy a valóságot tükrözik a hallgatottsági adatok. A "sz*r" Rádió 1 Balázsék miatt és maga a név, hogy "rádió 1" egy régi bevált brand miatt persze, hogy népszerűbb volt, mint egy mezei Music Fm... A Petőfi meg, mint országos adó, kitűnő lefedettséggel, persze, hogy verte. A Sláger pedig szerintem rohadtul nem verte a Music-ot, de mindegy, lehet, hogy rosszul emlékszem. Ha verte, akkor is az idősebb korosztályban, a fiatalok körében 100%, hogy nem.
Csak itt sokan elfelejtik, hogy a Radio 1 a fiataloknak szól, nem azoknak, akik sohasem kedvelték a modern tánczenét!
 #189644  Szerző: Béci09

sababa írta: 2020.12.26. 21:26 az látható, hogy a zenei finomhangolás óta lassan, de folyamatosan bővül a hallgatótábor.
Szerintem főleg pesten nő a hallgatottság az egykori musicfm-fanboyoknak köszönhetően, meg nyáron a Part fm-et is felzabálták, annak is jelentős hallgatottsága volt. Itt keleten nem tapasztalom, hogy többen hallgatnák, mint korábban, sőt...
 #189643  Szerző: Attis

asr27 írta: 2020.12.26. 21:21
Béci09 írta:
asr27 írta: 2020.12.26. 11:48 Sok friss zene került be rotációba. Lassan kezdi elérni a Music FM -es szintet. Csak így tovább! :yeah: :yes:
Csak az a baj, hogy a mélyen tisztelt zenei sz.rkesztő nem képes felfogni, hogy ez már nem a music fm, hanem egy kvázi országos rádió, ahol marhára nem kéne rétegzenéket játszani. Én már akkor tudtam, hogy ez lesz, amikor tavasszal sunyiban elkezdték játszani a WIM sztárdj-inek "zenéit" először csak éjszaka, aztán már a reklámkitöltőben is, és év végére szépen lassan el is jutottunk oda, hogy willcox és nigelstately legújabb förtelmei már a rendes rotációban (és a top 50-ben) csücsülnek, mintha világslágerek lennének. Undorító.
Figyelj! A másik topikban már leírtam, attól, hogy neked és még pár embernek nem tetszenek a WIM DJ-k zenéi, attól még nekem, és másoknak még tetszik és nagyon örülök, hogy végre tényleg igazi mai slágereket játszanak, ami alap egy fiatalos, modern rádióban. Tudod mi az undorító? Az, hogy itt hisztizel, hónapok óta, az helyett, hogy ha nem tetszik az irány akkor átkapcsolnál egy másik rádióra, bőven van a te ízlésednek megfelelő, csicskapopot játszó rádió!
Figyelj! A legnagyobb baj az, hogy neked (és esetleg nekem) mi tetszik, az tök irreleváns. A Music FM-re hivatkozni azért butaság - mert amíg egyszerre szólt - a felmérések alapján a "sz*r" Rádió1, Petőfi, Sláger simán verte.
 #189641  Szerző: sababa

Béci09 írta: 2020.12.26. 20:58
asr27 írta: 2020.12.26. 11:48 Sok friss zene került be rotációba. Lassan kezdi elérni a Music FM -es szintet. Csak így tovább! :yeah: :yes:
Csak az a baj, hogy a mélyen tisztelt zenei sz.rkesztő nem képes felfogni, hogy ez már nem a music fm, hanem egy kvázi országos rádió, ahol marhára nem kéne rétegzenéket játszani. Én már akkor tudtam, hogy ez lesz, amikor tavasszal sunyiban elkezdték játszani a WIM sztárdj-inek "zenéit" először csak éjszaka, aztán már a reklámkitöltőben is, és év végére szépen lassan el is jutottunk oda, hogy willcox és nigelstately legújabb förtelmei már a rendes rotációban (és a top 50-ben) csücsülnek, mintha világslágerek lennének. Undorító.
alapvetően igazad van, viszont ha a zenei kutatások azt mutatják, hogy a célcsoport körében van kereslet erre a stílusra és ezekre a dalokra, akkor szakmai szempontból helyesen cselekszenek.

az látható, hogy a zenei finomhangolás óta lassan, de folyamatosan bővül a hallgatótábor.

hogy ne menjünk olyan messzire, a román CHR rádiók is egy csomó, nemzetközileg irreleváns dalt játszanak, mégis sikeresek. a piacvezető adó playlistjének kb. 60%-a teljesen ismeretlen lenne a magyar füleknek
  • 1
  • 301
  • 302
  • 303
  • 304
  • 305
  • 1021