RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#193274  Szerző: homerhamm

nermalcat írta: 2021.07.08. 17:26 Mától 12+ korhatárral mennek a műsorok, gondolom, egyes dalszövegek miatt. Érdekes, hogy nem a műsorszámok előtt, hanem utánuk (reklám, hírblokk előtt) hangzik el a felhívás. MTTV szerint ez szabályos?
"F*szi, húzd a nyakadra a H&M-es gyűrűdet" Dzsúdló-LEJ című számával, vagy a híres "Jöttem mint egy kbsztt hurrikán" Régebben ment Meredith Brooks - Bitch is, de a Lemondenak is érdekes szövege van. :D Kiváncsi leszek mik lesznek még. :)
 #193273  Szerző: nermalcat

Mától 12+ korhatárral mennek a műsorok, gondolom, egyes dalszövegek miatt. Érdekes, hogy nem a műsorszámok előtt, hanem utánuk (reklám, hírblokk előtt) hangzik el a felhívás. MTTV szerint ez szabályos?
 #193244  Szerző: nermalcat

Elvileg jövő év elején lesz még egy megújulás, gondolom, majd akkor gatyába rázzák az egészet.
 #193240  Szerző: almos629

A zene nekem 10/10-es, de a hangzóarculatra ők is gyúrhatnának még. Pl. elég suta, hogy éjfélkor egyszerűen lehúzzák a zenét és indul a Himnusz, lehetne megint "mindjárt itt a holnap..." szignál. Itt sem ártana egy új kickoff , a hírbedből és a jingle szignálokból pedig azokat hoznám vissza, amiket 2016. novemberig használtak, szvsz azok voltak itthon az eddigi legjobb rádiós arculati elemek.
 #193219  Szerző: Snake05

p0tyi írta: 2021.07.03. 10:43 Több olyan dal is van a music menükben, amit amúgy nem játszik a rádió. Pl. Pixa - Balatoni nyár, Lil Nas X - Montero, stb. Ez így kicsit elcseszett.
Valószínűleg csak kicsit előre dolgoztak. Tituszkánál 10 éves zenék voltak a music menükben, nehogy néha frissíteni kelljen, ráadásul még szarul is voltak megvágva. Ehhez képest "kicsit" fejlődött a rádió, bár kétségtelen, hogy van még hová.
 #193212  Szerző: p0tyi

Több olyan dal is van a music menükben, amit amúgy nem játszik a rádió. Pl. Pixa - Balatoni nyár, Lil Nas X - Montero, stb. Ez így kicsit elcseszett.
 #193211  Szerző: almos629

Végre van a rádiónak saját Instagram oldala, a nyáron pedig az összes nagy fesztiválra kitelepülnek, erre sem volt példa az elmúlt 5 évben.
 #193174  Szerző: kondalyuk

nermalcat írta: 2021.06.29. 08:05
homerhamm írta: 2021.06.29. 06:42 Valaki frissítette a wikipédia oldalt. :yes: Itteni fórumozó volt? :)
Úgy látom, hogy kondalyuk és a programigazgató szrerkesztette át. A Tiszttartó-érát fikázó részt nem tudom, ki írta, de teljesen igaza van.
Nem vagyok nagy Wikipédia-szerkesztő, de általában én írok hozzá a Petőfi Rádió szócikkhez, ha történik valami új, illetve karbantartom, mert időről-időre egyesek teljesen teleírják hülyeségekkel.
Próbálok objektív lenni, mindig forrásokkal igazolom, amit leírok. Én írtam a TT részt is, de egyáltalán nem fikázás céljából, bár utólag visszaolvasva annak is tűnhet. Át fogom fogalmazni, de a lényegi részen nem változtat. Nagy szakembernek tartom Tiszttartó Tituszt, minden tiszteletem az övé, és úgy gondolom, amit elvártak tőle, azt teljesítette. Csak az a kár, hogy nem egy országos kereskedelmi rádióban, hanem a Petőfin, ami 2016-ra már a közmédián belül egy önálló brand lett és pont azért volt jó, mert formabontó és fiatalos volt. Ez volt teljesen leépítve 2017-től. Ez nem fikázás, hanem tény. De akkor ez volt az érdek. Nem titkolt célja az új vezetésnek, hogy a gyökerekhez visszatérjen, még ha nem is úgy, hogy kompletten visszahozzák a 'nagyon zene-korszakot'.

Azon meglepődtem, hogy a jelenlegi programigazgató úr is belekörmölt a cikkbe, de örülök neki, ezek szerint egyetért az ott leírtakkal :) ha esetleg ezt is olvassa, akkor további sok sikert, nekem nagyon tetszik az új irány (de persze ez már szubjektív vélemény) :)
 #193169  Szerző: shadoe

Most sok okosat lehet, hogy nem írok, de azt érzem, hogy az új műsorok még valahol keresik a saját útjukat, még azt se mondom, hogy simán rajtoltak volna. Ez mondjuk érthető, majd belejönnek a műsorvezetők is, beállnak a műsorok is, a péntek esti sávot én már kinéztem magamnak. Az viszont tény, hogy nekem eleve a MŰSOROK hiányoztak a Petőfiről. Szerettem pl. a szombat esti sávot, de ha úgy nézzük, az is csak egy sima rotáció volt - még ha feljavított is, de nem egy önálló műsorszám. Ebből a szempontból tehát már jól állunk. A slágerlista négyórásan nem tudom, mennyit adott hozzá a műsorhoz az eddigi háromórás, pörgősebb változathoz képest, nekem még biztos szokni kell. Úgy látom amúgy, hogy most a Petőfin valahogy ez trend lett, hogy az új számokat higítsuk fel a recurrentekkel és különlegességekkel, ez történt a néhai Top 15 sávjával is. Mondjuk egy szavam se lehet, mert én pont a recurrentekre mentem volna rá a TT-érában, az óránkénti 4-5 28 éves, atom Number One zeneszám helyett, amiket ráadásul elég szűk zsákból rángattak mindig elő, napi szinten. Úgyhogy nem csodálom, ha a wikin "fikázzák" ezt az érát. Túl kéne lépni rajta, és nem is beszélni már róla, de túl nagy volt az az öt évnyi érvágás!
 #193166  Szerző: homerhamm

nermalcat írta: 2021.06.29. 08:05
homerhamm írta: 2021.06.29. 06:42 Valaki frissítette a wikipédia oldalt. :yes: Itteni fórumozó volt? :)
Úgy látom, hogy kondalyuk és a programigazgató szrerkesztette át. A Tiszttartó-érát fikázó részt nem tudom, ki írta, de teljesen igaza van.
A fikázós részt észre se vettem, csak a 2021-es részt. :D Tényleg igaza van, mondjuk én bővebbem leírtam volna, mi volt itt 5 évig. :)
  • 1
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 625