Promenád írta: ↑2023.12.27. 16:54 Olvasva a hozzászólásaitokat a következő gondolatok köszöntek vissza, amik akkor fogalmazódottak meg bennem, amikor már tudni lehetet a Petőfi Rádió további sorsát:A tulajdonosok: a magyar adófizetők, vagyis MI. De nekünk nincs beleszólási jogunk a műsor szerkezetbe.
Ha az utolsó mondat megvalósul, miszerint vasárnaptól csak magyar zenéket játszanak, az lesz csak a teljes agymenés, a porszem a habon lévő cseresznyén. A magyar közmédia hivatalosan is beismeri, hogy semennyire nem ért a rádiózáshoz, fogalma sincs, hogyan kéne ezt a műfajt űzni, és inkább elengedi az egészet. Mert ha a 20 főből elküldenek 15-18-at, akkor ez csak egy gagyi MP3-lejátszó lesz, ami ráadásul csak magyar zenéket ad. Kinek jut eszébe ilyesmi?
Inkább a meglévő X ezer hallgatón van a hangsúly. Csakhogy a magyar zenével borítékolható, hogy elfeleződig a tábor. Nem tudom mit várnak a tulajdonosok vagy vezetők vagy nem is tudom itt kik vannak. De egy 3-4-5 évente totális változáson áteső rádió sosem lesz stabil...mondhatni: Eljátszották a bizalmat. A Petőfi szerintem közszolgálatibb és színesebb volt 1990. környékén, mint mostanában.
A full magyar vonal ebben a formában rettenetesen nagy kihívás, de nem tudom, lehet-e jól csinálni, mert az 1966-os táncdalfesztiváltól Azahriah legújabb trackjéig kellene terjedni az egészséges rotációnak, de ehhez nagyon pontosan kell ismerni a hallgatóság összetételét és kimérni a patika mérlegén.
A vezetők: akik kitalálták ezt az agymenést. A rövid életű Béli és a Koltay időszak ami szerintem jó volt.
Néhány hónapja ha bementem egy kis boltba, fodrászatba volt hol a Petőfi ment. Most már Retró vagy R1 szól.
Ez elmond mindent.
A 60-as évekbe azért hallgatták apáink a Luxemburg rádiót, mert igényelték a zenét.