moby67 írta: ↑2023.12.30. 08:59
A tulajdonosok: a magyar adófizetők, vagyis mi. De nekünk nincs beleszólási jogunk a műsor szerkezetbe.
A vezetők: akik kitalálták ezt az agymenést. A rövid életű Béli és a Koltay időszak, ami szerintem jó volt.
Néhány hónapja, ha bementem egy kis boltba, fodrászatba volt hol a Petőfi ment. Most már Retró vagy R1 szól.
Ez elmond mindent.
A 60-as évekbe azért hallgatták apáink a Luxemburg rádiót, mert igényelték a zenét.
Bocs, de a tulajdonos a magyar állam még mindig, aki a magyar előfizetők pénzéből, az ország évi költségvetéséből, valamint a reklámbevételekből tartja fel még a rádiót. Azt, hogy az MTVA évi költségvetéséből pontosan mennyi pénzt kap a Petőfi nem lehet tudni. Én is hallottam a fodrászomnál, hogy ez a rádió megy, de ő is csak kínjában hallgatta, mert már a könyökén jött ki a helyi. Én azt a Béli és Koltay időszakot sem sírnám vissza, a rádiózás nemcsak abból áll, hogy el zenélgessünk, hanem hogy informáljuk, kikapcsoljuk az embereket. Ha ezt csak zenével akarja elérni egy rádió az mérhetetlen monotonná, egysíkúvá teszi az egész arculatot, ennél azért többet vár el az ember főleg egy közszolgálati rádió esetén. A 60-as években lehet, hogy az őseink hallgatták a Radio Luxemburgot, meg a Szabad Európát, csak elfelejtetted hozzá írni, hogy ezek tiltott rádiók voltak, nyilvánosan, otthon is csak két paplan között vehetted, mert a szomszéd képes volt érte feljelenteni. És akkor még ne is beszéljünk a rövidhullám tulajdonságairól és a rádiók zavarásáról. Lehet, hogy igényelték a zenét, csak nem mindegy milyen minőségben kapták.

A középhullámnak is nyilvánvalóan számodra meg volt a varázsa, de én köszönöm szépen, a magam részéről már kifejezetten zavar, ha közel sem CD hangminőségben hallgathatok bármilyen hangforrást. Az a max 5kHz-ig kierőszakolható hangtartomány amit az MW-ből kitudsz erőszalkolni mamár nagyon karcsú.